BME logisztikai/közlekedési mérnökről vélemények?
Milyen szempontból?
Logisztikával szélesebb területen tudsz elhelyezkedni. Fizetés jó.
Az egyetem nehéz, mérnöki alapokat beléd verik (BME), de az országban a legjobb.
Azt válaszd, ami érdekel.
4: Véleményt kérdezett, leírhatom nem?
Van aki konkrétan kiröhögte, hogy pl: a mávnál bsc mérnököt bruttó 340-ért keresnek, ami olyan 220 nettó. Azt hiszem nyílvánosan szokták hirdetni a fizetési sávot.
Ez budapesten egy ételfutárral sem versenyképes. Persze lehet, hogy tévedek.
Logisztikai mérnökként végeztem. Ugyan nem bántam meg, hogy itt szereztem diplomát, az oktatást sokkal színvonalasabbnak gondoltam volna, ha már BME.
Maga a szakma remek, dolgozni már szeretek benne, de a tananyag rengeteg irreleváns infot is átad, úgy érzem, rengeteg dolgot nem tudok belőle hasznosítani, más témákról meg feleslegesen esik túl sok szó és nagy rajtuk a hangsúly. Vannak jó oktatók, de sajnos kevés, ahogyan a jóindulatúak is. Elismerem a tudásukat, tisztelem őket érte, de rengetegen hordják fent az orrukat. Pár félévig egyébként elég sok a 2 szaknak a közös tárgya, de ezek matekot, programozást, hőtant, áramlástant jelentenek, tehát ha a logisztikát választod is készülj pár álmatlan éjszakára ezek miatt. :D
Közlekedésmérnök az kuka.
Én nemsokára végzek, max állami céghez tudsz menni MÁV ahol ilyen 220 nettót adnak. Előléptetés, jobb fizetés akkor van, ha van kapcsolatod. Ismerősöm 5 éve van már ott és 220 nettót kap. Gyakorlatilag Pesten egy betanított munkás, vagy egy segédmunkás leelőzte a fizetését.
Egy szakmunkás (CNC-és, asztalos) már többet is keres jóval. Normálisabb diplomákkal két, háromszor ennyit lehet kapni. (Infó, villamosmérnök, gépészmérnök stb...)
Itt egy lehetőség van megcsinálod a közlekedésmérnök BSC-ét, utána vagy infósnak tanulsz, vagy gépészmérnök MSC-ét. Győriek közül tudom, sokan másban helyezkedtek el, pl.: mozdonyvezető, forgalmista, de tudok olyat aki szakmát tanult később. stb
Ezt csak azért írom, ne ess ebbe a hibába ,mint én ,mert nagyon megszívod, főleg a ha csúszol és ott leszel 25-26 évesen egy semmitérő diplomával-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!