Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME közlekedésmérnök vagy SZE...

BME közlekedésmérnök vagy SZE logisztikai mérnök?

Figyelt kérdés
Előzetes számításaim alapján kb 330-340 pontom lesz, és ahogy néztem a ponthatárokat, ez a 2 lehetőségem van. Melyik lenne a jobb választás?

2017. nov. 22. 19:45
 1/2 A jó édes ***** válasza:
Két különböző szakot nincs értelme összehasonlítani - inkább BME közlek vs. SZE közlek vagy BME logi vs. SZE logi legyen a kérdés. Bár szerintem BSc képzésen mindkét esetben a SZE. Aztán ha akarsz tovább menni MSc-re akkor elgondolkozhatsz, hogy arra már a BME-n jelentkezel. A SZE kisebb szervezet, kevesebb hallgatótárssal, inkább tapasztalt szakemberekkel (nem fotelmérnökökkel), családiasabb légkörrel (relatíve). A BME-n meg ugyan folyamatosan versenyben vagy a sok évfolyamtárssal, de nincs ideje az oktatóknak egyénekkel foglalkozni, kevés a gyakorlatias óra, a tanárok ugyan kutatásban élen járnak, de sokszor csak akadémiai szinten foglalkoztak a szakterületükkel - az adott iparágban soha nem dolgoztak. Ami még a SZE mellett szólhat, az a vadiúj infrastruktúra és sok, megújult labor, épület, a hallgatói élet viszont Budapesten nyilván pezsgőbb. Külső kapcsolatokban, ösztöndíj lehetőségekben, egyébben nagyjából egy szinten van a két egyetem.
2017. nov. 22. 20:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Én közlekedésmérnöknek csak akkor tanulnék, ha a jarműmérnök irányzat is ebből ágazik ki. Úgy tudom a BME-n így van.

Ahol lehet vele dolgozni (utas,vasutas állami társoságok) szerintem túl jó fizetés nem nyújtanak a multikhoz képest.

2017. nov. 23. 06:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!