Túl vannak terhelve az általános iskolás gyerekek?
Igen, abnormálisan túl vannak terhelve. Egyrészt az óraterhelés is nagy, másrészt a megtanulandó anyag mennyisége is ostobán van előírva.
De az is irracionális, hogy a legtöbb órája egy átlagos diáknak nem magyarból, matekból vagy töriből van, hanem testnevelésből.
Emellett a tananyag teljesen a lexikális tudás irányába van eltolva, igen kevés a valóban gyakorlatias, alkalmazott ismeret, ami általános iskolában sokkal lényegesebb. Sőt, még középiskolában is fontos.
De mit is várjunk, amikor nincs külön oktatási minisztérium, csak egy csomó csoffadt valláskárosult, a szakmai szervezeteket pedig egyáltalán nem hajlandó a kormány még észrevenni sem.
21 es a tesi az pont ráfér a magyarokra....
Én örülök a heti 5 tesinek.
Matekból meg az is sok ami van
Nem tudom, amikor én volt alsó tagozatos, akkor szerintem még nem volt túlterhelés. 2005-ben lettem elsős. Ha jól emlékszem, akkor 5ből 3szor biztos délben mehettünk haza, de lehet, hogy 4szer is. Csak a legszükségesebbek voltak, nem volt etika, hittan meg ilyen semmirevaló baromságok. Persze, jó dolog lehet egy etika, de nem ilyen formában, hogy beülünk heti 1 órára, amit talán a tanár is lesz*r.
Azóta sajnos az óraszámok és az elvárások is megnőttek, mindenféle oda nem illő dologgal kell foglalkoznia egy alsósnak.
Az egész világ túl van terhelve.
Ha boldogulni akarsz és nem napszámosként tengődni az életed akkor sajnos 110%-on kell pörögni.
@22: fölösleges. Még órarendi óraként is. A helyes elgondolás a délutáni sportfoglalkozás lenne, kötelezően választható formában. Ehhez mondjuk az sem lenne hátrányos, ha az ország kibújna a foci seggéből. De ugyanígy tennék a vizuális kultúra, ének-zene és irodalom tárgyakkal is.
Az olyan baromságokat, hogy hittan meg társadalomismeret, eltörölném. Előbbi nem iskolába való, utóbbinak pedig a történelemoktatásban van helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!