Túl vannak terhelve az általános iskolás gyerekek?
Ha ennyi a panasz akkor miért nincs összefogás és kérdőre vonni a felelőst persze nyugodtan, hogy miért van ez, mi a cél?
Miért nincs változtatás, ha kellene?
Nem értem egyszerűen, hogy miért van az emberekben ennyi félsz, amikor értünk lenne az oktatásügyi minisztérium is és a tanárok is!
nem hiszem, hogy a közoktatás bármilyen szinten is nehéz lenne
gyakorlatilag az érettségit is odaadják ingyen
szerintem inkább az a probléma, hogy akik nem hoznak otthonról szellemi tőkét, azok nem tudnak önállóan felzárkózni, mert nincs perspektívájuk meg rutinjuk ilyen dolgokat megoldani, és ebből adódóan frusztráltak
nekem is olyan anyám volt, aki leült ugyan velem a 8.-os felvételi geometriáját tanulni, csak nagyon hamar kiabálásba fordult, mert Ő hozzá sem tudott szagolni, és elvileg nekem meg tudni kéne
13 éves vagyok ember, nehogy már számon kérd rajtam most, hogy az elmúlt 8 évben én hogyan végeztem a feladataimat, ez a te dolgod lett volna
nehéz-e egy 9.-es diáknak az antigoné? hát első könyvnek piszok nehéz
én vagyok a családból az első, akinek értelmes diplomája van, és érezhetően sehol sem vagyok azokhoz képest akikkel KÖMAL-oztattak a szüleik, vagy akiknek könyvet adtak a kezébe kiskorában, és nem a TV elé ültették be
internet nélkül kb sehol nem lennék, gyakorlatilag azok neveltek fel, akik az internetre gyártották az oktató anyagokat
a 8 év munkájának a minősége nem mindegy általánosban, és ez szerintem legkevésbé a gyereken múlik
Attól függ. Ha egy nagyon kemény suli , akkor lehet. / Ismerek olyant ahol egy nap 10 óra van, na az kegyetlen/
De ismerek olyant is akinek maximum 6 órája van egy nap ès 8.os. , alig kapnak házit és mégis nagyon jól tanulnak, illetve bejutnak nagyon erős sulikba.
Ne keverjük ide a NAT előtti időket. Amikor én voltam általános iskolás, max. fél óra volt a házi és istenkirály voltam csupa négyessel, ötössel.
Jelenleg általános iskolások a gyerekeim, a hatodikosnak is van már hét órája, és a hétvégének a felét is legalább tanulással töltjük, félévi zárás vagy év vége előtt pedig csak annyit tudunk pihenni, ami ahhoz szükséges, hogy ne kattanjanak be. Egyszerűen nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!