Melyik a legkönnyebb tárgykövetelmény az egyetemen?
Bár gondolom kinek mi, de pl jobb egy beszámoló mint egy kollokvium vagy gyakorlati jegy?
és melyik a legrosszabb tárgykövetelmény?
Ettől függetlenül még lehet kötelező a tárgy.
Ilyenek amúgy gyakran a gyakorlatok, terepmunkák. Ott kell lenni, kötelező rajta részt venni, de jegy nem jár érte csak aláírás.
a beszámoló alatt érted a félévközi jegyet, gyakjegyet?
2 egyetemen fordultam meg eddig, és ezt a 2 verziót használták rá. Mmint arra, amikor simán ZH (és egyéb dolgozatok) átlagok alapján leosztályozzák az embert, mint a közoktatásban.
Mert amúgy valóban ez a sorrend.
(és nagyon halkan mondom, a szigorlatok némelyike izzasztóbb, mint maga az államvizsga)
Mi az a beszámoló?
Én eddig csak kollokviummal találkoztam, ami nálunk nagyrészt írásbeli vizsga. Én szeretem, mert nincsenek olyan őrülten nehéz vizsgás tárgyaink, a vizsgák sem szoktak teljesíthetetlenek lenni és nekem az a tapasztalatom, hogy ha félév közben bejárok az órákra, jegyzetelek és nekiállok időben (általában a vizsgaidőszakban szoktam, szóval nem viszem túlzásba), akkor teljesen jól tudom teljesíteni a vizsgákat. Több időm van a tanulásra és jobban be tudom osztani az időmet. Illetve több lehetőségem van, nálunk minden tárgyból 3 alkalmat szoktak meghirdetni (max 4-et) és az neked eddig elég volt. Ezekből a tárgyakból néha van olyan, hogy kaphatunk megajánlott jegyet, ha pl. a szorgalmi időszakban írunk zh-t és akkor azzal ki lehet váltani a vizsgát.
A gyakorlati jegyet a félévi teljesítményre kapjuk és nálunk olyan szemináriumokra szokott járni, amikkel rohadt sokat kell szívni... Ezekre általában óráról órára kell készülni pl. olvasni, beadandót írni, prezentációt készíteni, zh-t írunk stb., szóval nagyon sok vele a munka. Én emiatt nem szeretem, mert nagyon sok idő, sok és folyamatos készülést igényel, emiatt a szorgalmi időszak végére már kétszer elfáradok és sokszor azt érzem nincs is időm rendesen mindenre. Ja és nem is lehet hiányozni, max. 2 alkalommal (de még ezt sem engedi meg minden tanár).
Sima aláírásos tárgyam még nem volt, valószínűleg nem is lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!