Pedagógusok jól kipihentétek magatok a nyáron, a jövő heti iskolakezdésre?
Csodálatos két hónapos megszakítás nélküli nyári szünet után kipihentek, tetre készek vagytok?
Jun 15-e után már csk egy hétig kellett úgy ahogy bejárni értekezletre. 23 után is immel ámmal. Jó sok nyári szünet volt. Más szakmákban nincs ilyen, értékeled? Felüdültél?
Senkit nem uszítok a tanárok ellen. Csak emlékeztetek, a nagy sopánkodósoknak, hogy anniyra nincs is rossz dogunk. A jó dolgokhoz könnyű hozzászokni és már nem is figyel az ember rá, semmi sem elég csak mégtöbb legyen
"a kb plusz egy hónap szabadságot a fizetésünkből simán leszámítják,"
Nem igaz. Nem számítanak semmit le. Nem kapok pótlékot, de ugyanaz a fizu, fizetett szabadság végig a jét gónapra.
" Viszont a pedagógus szakmával járó (és sok más szakmával nem járó) lelki-fizikai megterhelés indokolttá tesz egy hosszabb pihenést."
Más szakmában nincs lelkiismeretes munka? A buszvezető, ha egy pillanatra nem figyel baleset történik, emberek halnak meg. Nekik nincs lelkiismeretes munkájuk ? :O
"most gyomoridegbe van az összes szerintem hogy menni kell dolgozni,két és fél hónap alatt jól el lehet lustulni. Nehéz lesz visszaszokni "
Jól eltaláltad. Van pedagógus a családban? Egy csomót tornászni akartam, mozogni a nyáron, aztán csak döglöttem. Úgy rendeztem le magamban, hogy azért híztam el, mert jó zsírosat kell enni, hogy gyerekekre jusson energia, de ez nem igaz, mert 20 BMI-s alacsony kolleganó is alig eszik. Most megpróbálok diétázni iskola közben. Nem lsz könnyű :XD
" inkább megy a tarhálás, hogy adjon több bért az állam mert éhendöglés van."
Igaz, de gondold el. Sok gyereket látunk hogy milyen jól ellátják a szüleik zsebpénzel, márkás cuccokat hagynak el és iszonyat pénzelik a rossz kölköket. Ezt látván mindenki jobban akar élni. Nekünk is úgy kell bemutatni a pályánkat, hogy azt érezzék, hogy adni kell...
Július 5-től mentem szabadságra. Június végéig érettségiztettem aztán meg kötelező továbbképzésre kellett mennem a tankerület utasítására. Július végén augusztus elején két hetet kellett lennem nyári ügyeletben (mivel a munkahelyem általános iskola is és gimnázium is). Augusztus 23-tól be kell járnom. Pótvizsga, osztályozóvizsga, gólyatábor, értekezletek...
Ennek ellenére kipihentem magam. Nyáron 3 hetet jártam magánházakhoz takarítani így el tudtam menni nyaralni augusztus közepén.
Holnap fogom beadni a felmondásomat, mert a nyelvtudásom és a közgázos diplomámmal egy multihoz megyek dolgozni októbertől jóval magasabb bérét. Az igazgatóm nem fog örülni. A 30 napos felmondási időmet ledolgozom aztán be nem teszem a lábamat az iskolába.
"Július végén augusztus elején két hetet kellett lennem nyári ügyeletben "
Ezekre nem köteleznek. 50 ezret kapsz minimum hetente a fizun felül és napi 3xi étkezés. Nem rossz
". Június végéig érettségiztettem aztán meg kötelező továbbképzésre kellett mennem a tankerület utasítására"
Ez nagyon lightos. 3-4 nap 10-13-ig.
"Nyáron 3 hetet jártam magánházakhoz takarítani így el tudtam menni nyaralni augusztus közepén."
Remek
"Holnap fogom beadni a felmondásomat, mert a nyelvtudásom és a közgázos diplomámmal egy multihoz megyek dolgozni októbertől jóval magasabb bérét. "
Gratula!
"Kedves kérdező te biztos sok tapasztalattal rendelkezel a pedagógus pályán."
Ezt jól látod
"Majd beszeljünk ha elvégzel egy 6 eves képzést túl vagy 3 minősítésen es egy olyan 30 év munkatapasztalaton. Feleslegesen ne sértegess masokat.2
Elvégeztem, megvan. Mivel sértegeket másokat? Vajon nem igaz amit írtam? :O
"Ezekre nem köteleznek. 50 ezret kapsz minimum hetente a fizun felül és napi 3xi étkezés. Nem rossz"
Bruttó 60 ezer, reggel 7:15-től 16:45-ig 10-15 SNI-s, ADHD-s, halmozottan hátrányos helyzetű gyerek szórakoztatása (8. kerület). Étkezést nem adnak. Ezekért az ügyeletekért nem nagyon tülekednek a tanárok.
"". Június végéig érettségiztettem aztán meg kötelező továbbképzésre kellett mennem a tankerület utasítására"
Ez nagyon lightos. 3-4 nap 10-13-ig."
9-14-ig tart. Dög unalmas, de kötelező rajta részt vennem. Szerintem nem lightos.
Én pályaelhagyó leszek, elég volt nyolc év tanítás. Ha szerinted könnyű a tanári munka akkor beajánlhatlak a nyolcadik kerületi gimnáziumba. A gyerekanyag nem a szellemi elitbe tartozik. Azt elfelejtettem mondani, hogy nyáron mint osztályfőnököt kétszer hívtak be tanúskodni a gyerekek rendőrségi ügyei miatt.
Nagyon sokan azt mondják, hogy könnyű és túlfizetett a tanári munka. Ha ez így lenne akkor miért nem tolonganak az iskolák előtt a dolgozni vágyó tanárok és miért hagyják el sokan a tanári pályát?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!