Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanár kollégák, ti mit tennéte...

Tanár kollégák, ti mit tennétek a helyemben? Egy nagyközségi általános iskolában tanítok felső tagozaton és szeretem amit csinálok de…

Figyelt kérdés

… nap mint nap sírógörccsel megyek haza, úgy érzem magam mintha jól megrugdostak volna, és a saját gyerekeimtől veszem el az időt azzal hogy készülök, adminisztrálok stb.

Kb. semmire nincs időm, és akkor még bent is mindenki kritizál, folyton benyitogatnak az órám közepén, az igazgató is minden csip-csup ügyben behívat, felfújva az eseményeket. Nagyon gáz… Úgy érzem kikészülök. Tanulok is és ott is szorít a határidő, kellene írnom a szakdogám. Ti hogy viselitek az ilyen nehéz időszakokat? Nem tudok legyinteni, hogy holnap majd jobb lesz, mert minden csak rosszabb. Itt van a TÉR is; van ahol csak egy adminisztrációs probléma, nálunk meg mindent árgus szemekkel néznek és ott állnak mögöttem majd’ hogy nem ostorral. Nagyon el vagyok kenődve mert azt hittem jó helyen vagyok. Mit csináljak? Kicsik a gyerekeim még és nem tudok -jelenleg- mást dolgozni 9-18-ig… nem is érnék oda értük az oviba meg az iskolába, a szünetek/szabadságok arányáról nem is beszélve. Legszívesebben felmondanék azonnal a francba. Csak hogyan tovább?

tegnap 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet troll megoldás, de menj el egy hét táppénzre, és hozd magad rendbe. Teló szigorúan kikapcs.
tegnap 15:43
 2/6 A kérdező kommentje:

Már voltam 3 napot. :(

Az a helyzet, hogy el kellett mennem hospitálni (másik suliba) és nem engedtek volna el, ezért kénytelen voltam “beteg lenni”. De sokszor ezt nem lehet eljátszani, az anyanapjaimat meg nem lövöm el, mert még jönnek a vizsgák is.

tegnap 15:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha letelik az 1 hét, utána mi lesz? Semmi sem változik. Ahol nincs más munkalehetőség, ott meg nem tud mit tenni, csak tűrni. Kellene az igazgatóval beszélni azért, hogy mik a problémáid.
tegnap 15:57
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos pont ő maga a probléma. Mindenki bólogatójános, én meg kimondom amit gondolok, és ez nem tetszik neki. Van aki 28 éve tanít itt és nem tudom, hogy bírja elviselni ezt a kötözködő alakot. Az a típusú ember aki azt hiszi, hogy ő tudja a tutit, csak nem gondol bele, hogy más nem azt tanít, nem úgy, és más alkat, más stílus, stb., plusz ha van egy “ügy” akkor tipikusan az a bűnbakkereső, “verjük el valakin a balhét” hozzáállású pasas. És persze ki legyen a hibás, az akin fogást lehet találni. Én. Rohadtul unom.
tegnap 16:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát akkor váltani kell. Vagy tűrni. Ez a 2 opció van.
tegnap 16:27
 6/6 anonim ***** válasza:
A lányomnak van egy tanítványa, aki tanító és most angol szakot végez, hogy taníthassa. A vizsgákra is alig engedte el a munkahelye és amikor elment betegállományba, mert valóban beteg volt, akkor a tanév évéhez közeledve tavaly májusban egyszerűen kirúgták. Szóval főleg vidéken kisebb településeken az igazgató olyan mint egy feudális úr még napjainkban is. Nem nagyon lehet ugrálni, rögtön kiteszik, hiába nagy a tanárhiány.
tegnap 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!