Tehet ilyet egy tanár pótvizsgán?
Adott egy hatodikos hatodikos fiú, akit korrepetálok matekból, mert évvégén megbukott és pótvizsgára készül (megjegyzem nem vagyok matek tanár, egyetemre járok, és gondoltam megbírkózom ezzel a feladattal. Az órákra alaposan felkészülök, tankönyvet is használok. 1,8 felett volt az átlaga, csak a tisztelt Tanár Úr nem adta meg neki a kettest, annak ellenére, hogy másnak kissebb átlagra megadta). A minap sor került egy szintfelmérő dolgozatra az iskolában, ahol a tisztelt Tanár Úr azzal nyitott a fiú felé, hogy "Na tanultál vagy inkább fociból kérdezzelek?", aztán elhangzott egyolyan megjegyzés is, hogy "úgysem engedlek át", és még rám is tett megjegyzést. A feladatokat kevés és bizonytalan leírásokkal adta meg, valamint a levezetett feladatokat áthúzta, helytelen levezetés indokkal. A feladatot úgy oldta meg a fiú, ahogy mi vettük, én pedig a tankönyv és neten, matek tanárok által bemutatott példák alapján tanítottam neki ezeket. A kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor a teendő? Van-e esetleg lehetőség kérvényezni, hogy más tanár is kijavítsa a dolgozatot? Vagy valamit valóban én rontottam el?
A válaszokat köszönöm!
Hát nem a neten meg innen onnan kell szedni a dolgokat.
A matekban konkrét szabályok vannak, ha azok szerint jártatok el, akkor igenis lehet kérvényezni a fellebbezést.
"A feladatokat kevés és bizonytalan leírásokkal adta meg, valamint a levezetett feladatokat áthúzta, helytelen levezetés indokkal. A feladatot úgy oldta meg a fiú, ahogy mi vettük, én pedig a tankönyv és neten, matek tanárok által bemutatott példák alapján tanítottam neki ezeket."
Láttad a dolgozatot? Mi az, amit konkrétan kifogásolsz a példamegadásnál? És a tanár a levezetésnél?
(1,8 nálam is bukás lenne ;))
A pótvizsgák nem a jövő héten lesznek?
Az igazgatónál lehet kérvényezni, hogy több tanár is legyen bent a pótvizsgán a javításkor. Gondolom szóban is meg fogják kérdezni a gyereket.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Az első válaszolónak: nem innen-onnan szereztem a tudást, hanem tankönyvből, és szakképzett matektanároktól :)
A pótvizsga sikeresen lezajlott, egy felügyelő tanár is jelen volt javításkor, és érdekes mód, akkor elfogadta a tőlem származó gondolatmenetet a kedves Tanár Úr:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!