Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Középiskola pótvizsga-mi a...

Középiskola pótvizsga-mi a korrekt megoldás a suli részéről ha nincs szakos tanár aki pótvizsgáztasson, de a gyerek be lett rendelve?

Figyelt kérdés

Mi lenne a korrekt megoldás a suli részéről erre a szitura: megbukott a gyerek X tárgyból, tanév végén még volt 1 db szakos tanára a sulinak, de nyáron az is elment, most 1 db szakos tanára sincs, de a gyerek meg be lett rendelve pótvizsgára?

Ki fogja pótvizsgáztatni? Mert odaállíthatják a magyar szakost matekból pótvizsgáztatni csak akkor röhejbe hajlik az egész. Akkor minek az egész csak cirkusz kirakat.

De akkor mit kéne lépni?

2018. aug. 23. 15:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Én nem vagyok tanár (közgazdász vagyok) de bármelyik tantárgyból le tudnék pótvizsgáztatni egy középiskolást.
2018. aug. 23. 15:42
 2/14 anonim ***** válasza:
15%
Ha lehet, másik iskolából hívni át matekszakos tanárt, de ha ez nem lehetséges, a tanári karból valakit aki kellő szinten ért a matekhoz hogy le tudjon vizsgáztatni.
2018. aug. 23. 15:43
 3/14 A kérdező kommentje:

Az lehet, na de a voantkozó jogszabályokat tán el kéne olvasni és nem hülyeségeket beszélni. Én is mérnök vagyok (vegyész) így kém biol mat fiz tárgyakból simán vizsgáztathantnék a tudásom alapján nem itt még akár egyetemen is.

De nem tehetem, mert tanár vagyok? Nem.

Te tanár vagy? nem.

AKkor miből beszélsz? Az iskola küszöbét nem lépheted át jogszerűen.

2018. aug. 23. 15:45
 4/14 anonim ***** válasza:
56%
Behívják egy másik iskolába pótvizsgára, ahol ebből a tárgyból szinten pótvizsgáznak, és van ilyen szakos tanár, vagy hívnak máshonnan egy szakos tanárt.
2018. aug. 23. 15:45
 5/14 anonim ***** válasza:
44%
Én sem vagyok tanár, de azt gondolnám, ilyenkor másik iskolából hívnak szakos tanárt.
2018. aug. 23. 15:46
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Az első nem azt mondta, hogy konkrétan ő vizsgáztatná le a gyereket, hanem hogy bármelyik középiskolai tanárnak is tudnia kell azért egy kis középiskolai matekot.

Nincs a suliban esetleg egy fizika tanár, vagy ilyesmi? Mert ő azért biztos konyít a matekhoz is.

2018. aug. 23. 15:49
 7/14 A kérdező kommentje:

Nem tehetik meg mert ez nem állami iskola, itt nem úgy megy hogy más állami suliból áthívnak tanárt /átküldik a diákot.

Nem jön ide más tanár azért amiért a közértbe se megy más közértből eladó ha emberhiány van.

Miért menne. EZ nem központi állami intézmény.

"hanem hogy bármelyik középiskolai tanárnak is tudnia kell azért egy kis középiskolai matekot."

Az is lehet, csak azért egy így bohóckodás cirkusz.... pótvizsga van de tanár nincs hozzá így odaáll magyarszakos Gizike néni aki lopva a matek példatárat nézi és kb annyit ért hozzá, vagy még annyit se mint a pótvizsgázó Pistike....

Ez így minek. Ez így cirkusz egy semmi.

Akkor írják a be a kettest a semmire, aztán hadd menjen, haladjunk.

2018. aug. 23. 15:52
 8/14 anonim ***** válasza:
56%
De, úgy megy! Attól, hogy nem állami iskola még a törvénynek megfelelően, a szabályokat betartva kell lefolytatni a vizsgáztatás! Egy megfelelő végzettséggel rendelkező szakembert felvesz az iskola megbízási szerződéssel, erre az egy alkalomra. Ugyanúgy, mint az óra adókat.
2018. aug. 23. 15:57
 9/14 anonim ***** válasza:
19%

Te most magyar szakos Gizike nénire haragszol, pedig nem ő bukott meg, hanem a gyereked.

Ha tudja a pótvizsgára az anyagot, akkor Gizikénél is átmegy, ha meg nem tudja akkor megbukik. Ha meg Pistike úgyis jobban tudja mint Gizinéni, akkor nincs ok aggodalomra.

2018. aug. 23. 15:58
 10/14 anonim ***** válasza:
39%
Te ezt a kérdést minek tetted fel? Kaptál rá néhány értelmes választ, nem felel meg neked. A gyakori kérdések nem arra való, hogy te morgolódjál. Különös tekintettel arra, hogy nem te vagy a dolog áldozata. Nem te vagy az, aki mániákusan szidja a saját alapítványi munkahelyét, de ugyanúgy ott dolgozik?
2018. aug. 23. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!