1,8-ra állok matematikából, a tanár pedig azt mondta, hogy így nem tudja megadni az elégségest. Hogy van ez?!
Az átlagom magyarázatra szorul, ugyanis minden tárgyból jó vagyok (4-5), viszont matematikából mindig is gyengébb voltam. Idén nagyon sokat hiányoztak betegségek miatt, így év végére becsúszott egy témazáró és 2-3 kis egyes. Soha életemben nem álltam bukásra semmiből.
Most akkor évet kell ismételnem, vagy pótvizsga?
Még írnom kell egy javítót, de rettenetesen parázok miatta!
Egyébként erre az átlagra meg kéne adni a jobb jegyet...nem?
Nem, a 2-est csak 2.0-tól szokták megadni. (De efölötti átlaggal is megbuktathat a tanár, ha úgy érzi, valami miatt nem érdemled meg a kettest.)
Ha tényleg buksz, lehetőséges lesz augusztus végén pótvizsgázni, és ha az sikerül, akkor nem kell évet ismételni.
1,75-től szoktak kettest adni, de gyakorlatilag egy tanár akkor adja meg, ha akarja. Ha úgy gondolja, irat még veled két dolgozatot, feleltet órán egyszer, aztán máris eldől a kérdés.
Készülj órára, nem olyan nehéz ez a tantárgy!
Mert te megadnád 1.5-re, mi? Hét karó meg egy ötös szerinted megér egy kettest, például?
tanulj inkább, ne variálj.
Az a helyzet, hogy én mindig készülök órákra, tudom az alap feladatokat. Viszont a dolgozatok a sokkal nehezebb feladatokat rak, mint amiket begyakoroltat velünk. Gyakran egy kis dolgozatban 5 feladat van, részpontszámot alig ad, és azt a jegyet kapod, amennyi feladatod hibátlan...
Még amikor úgy érzem, teljesen értem az anyagot, akkor sem tudnom 2-3-nál jobbat írni.
És sajnos már nincs túl sok az évből, alig lesz pár órám, őedig a lehető legutolsó pillanatban szólt erről az információról.
Ezt a tanár dönti el.
Va nálunk olyan tanár aki 1,51-re már átenged minden barmot, de van aki 2 egésztől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!