Ha nyáron egy tanár nincs állásban mert nincs szerződése milyen alapon várják el tőle a nyári munkavégzést? Pótvizsga tankönyvosztás?
Azt magyarázza meg nekem vki, ha egy tanárnak egy iskolában határozott idejű tanévre szó szerződése van (szept 1- jún végéig) vagyis nyáron nincs szerződése nem áll munkaviszonyban nem kap fizetést, akkor milyen alapon várják el tőle a nyári munkavégzést?
Mire gondolok? nyári ügyelet (szerdai napok) aug végén pótvizsga tankönyvek átvétele tankönyvosztás, naplók megírása hogy szept 1-re kész legyenek névsorok összeállítása szertárak könyvtár rendezése stb.
Ezeket mind mind júl és aug folyamán épp akkor amikor a tanár már nincs állásban nem kap fizetést. A régi szerződés jún végén lejár, az új csak szept 1-el indul, nyáron se szerződés se munkaviszony se fizetés-akkor munka mire fel lesz elvárva?
mert elvárják és berendelnek pótvizsga tankönyvosztás stb és be is mennek a tanárok.
De miért? Mire fel? és miért mennek be? Miért nem mondják azt hogy k***va anyád...?
Hát se fizetés se semmi, de munka az legyen????
Kérdező, hiányoztál már.
Igen, 2, ő az, visszatért.
Gyakorló tanár vagyok. Évek óta határozott szerződéssel nyáron nem vagyok állományban. Évek óta úgy pótvizsgáztatok augusztusban (én is meg az összes többi tanári itt nálunk) hogy nem vagyunk állományban nem kapunk érte pénzt.
Mégis csináljuk mert ha nem csinálnánk szeptembertől nem kapnánk új szerződést így inkább lenyeljük azt a pár nap ingyenmelót.
Gondolom, a kérdező iskolájában is ez a helyzet.
Nem olyan nagy X_akta ez azért.
Hát lassan ott tartuk hogy örülnek a sulik ha tanárt találnak, válogatás szóba se jöhet, a semmiből nem lehet válogatni amíg 1 helyre jó ha 1 embert találnak addig... addig örülj hogy az az 1 is van és az olyan amilyen.
Van hogy még 1-et se találnak, ld tesi tanár, 1-et se sikerült a sulimnak tavaly szept óta felhajtani.
Miért beteg mentálisan a kérdező? mert rákérdez egy tényleg létező és valóban bicskanyitogató munkáltatói visszaélésre?
Én is megéltem és megélem az ilyen visszaélést.
Ettől miért mentálisan beteg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!