Milyen lehetősége van egy emberszerető "pszichológus" beállítottságú embernek a pszichológiai egyetem elvégzésén kívűl?
#8: Ugyan miért ne tehetnéd meg, hogy egyetemre járjál? Államin nincs tandíj és levelezőn is lehet csinálni, ami azt jelenti, hogy sokszor még a hétvégenkénti konzultációkra sem muszáj bejárni. Talán annyira sokat dolgozol, hogy nem tudnál időt szakítani a tanulásra? Akkor próbálj egy olyan munkahelyet keresni, ahol tényleg csak napi 8 órát kell dolgoznod.
Amiatt ne aggódj, hogy kevés pontod volna a bejutáshoz. Lehet két érettségi eredmény duplázásával is pontokat számolni, így a középiskolai eredményeid egyáltalán nem számítanak. Csinálsz egy emelt szintű magyar érettségit mondjuk 60%-osra, amiért kapsz 50 többletpontot, meg egy középszintű történelem érettségit mondjuk 70%-osra, akkor a számított pontjaid (60+70)x2+50=310 pont, amivel szinte biztosan bekerülsz valamelyik levelezős képzésre. Nem annyira magas a léc, mint amilyennek tűnik.
1. nincs pszichológiai egyetem!
vannak egyetemek, amik vannak pszichológa szakok, tanszékek, általában a bölcsészkar égisze alatt
2. összemosod a kérdésed alatti hashtagben a pszichológiát és a pszichiátert.
tudod mi a különbség?
egyik bölcsészkart végez, a másik orvostudományi egyetemet, és utána szakvizsgázik, előbbi nem írhat fel gyógyszert, csak utóbbi stb.
nincs olyan sem pszichológus beállítottságú, ez egy professzió, szakma.
sarlatánokat ma már büntetik.
3. szerintem lövésed sincs az egész témáról, már a kérdésedből is kiderül.
13 rosszul tudod, nehéz bekerülni, általában kitűnő vagy nagyon jó érettségivel veszik fel az embereket, plusz felsőfokú nyelvvizsgával.
az angol kell a szakszövegek megértéséhez végig.
ha ismernéd a szakot, nem a törit ajánlgatnád, hanem a biológia emelt szintűt, ugyanis sok a biosz a szakon, és az primátust élvez a törivel szemben.
1. Tudom, és gondolom rajtad kívűl ezt mindenki értette, hiába nem azt írtam hogy pszichológiai egyetemi szak (de mindegy unatkozol elfogadom)
2. összemosod a kérdésed alatti hashtagben a pszichológiát és a pszichiátert.
tudod mi a különbség? (Szerintem egy majom is tudja, de engem mindkettő érdekelt volna, és ezért egy hashtagbe beírtam összeszakadt a világ tőle?)
nincs olyan sem pszichológus beállítottságú, ez egy professzió, szakma.
sarlatánokat ma már büntetik. (Gondolom akkor olyan sem létezik, hogy műszaki beállítottság, vagy akinek jobb a kézügyessége annak akár grafikai/festői beállítottság, és sarlatán nem lehetek hisz nem praktizálok, és nem végeztem iskolát, és nem sajnos MO-n nem büntetik a sarlatánokat, de nem baj okosat akartál mondani elnézem neked)
3.szerintem lövésed sincs az egész témáról, már a kérdésedből is kiderül.
Több ismerősöm is éppen erre a szakra jár, és vannak olyanok is akik már elvégezték, ahogy említettem a szövegben is egyetemi tanár, és docens ismerősök is vannak, sőt az alattam lévő szomszéd is egy egyetemi tanár. Nagyon is tisztába vagyok a dolgokkal, mert amennyit tudok utánakérdezek/olvasok.
Ami nekem lejött ebből az egészből, hogy egy teljesen normális kérdésnél rosszmájú nárcisztikus személyiséget villantottál, és ezzel közelebb nem is állhatnék a valósághoz. Mindenesetre a pontozásod megmutatja a mások véleményét ezzel kapcsolatban :) Én majd tudom mihez értek, és hogy milyen munkakörben érezném jól magam. Neked meg jobbulást, és szép napot kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!