Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen lehetősége van egy...

Milyen lehetősége van egy emberszerető "pszichológus" beállítottságú embernek a pszichológiai egyetem elvégzésén kívűl?

Figyelt kérdés
Az igazság az, hogy mindig is nagyon szerettem foglalkozni az emberekkel, és a problémáikra megoldást találni. Mondhatni egész tinikoromban emberekkel beszélgettem, és próbáltam nekik lelkileg kezet nyújtani, és elég jó sikerrel ment, persze ezek nem feltétlen "betegségekből" kihúzások voltak, vagy amit a pszichológusok/pszichiáterek/terapeuták stb csinálnak, de sajnos nincs lehetőségem a továbbtanulásra akármennyire nagy vágyam volt ez. Sajnos nem tökéletes eredménnyel zártam a sulit, és nem is lenne már olyan 6-10 évem képezni magam csak tanulással, hogy ledoktorizzak stb..., de valami alternatívát akartam találni erre. Ha tudtok esetleg ilyet, vagy tanácsot adni nagyon szépen megköszönném. Szép napot/estét nektek!

2021. aug. 11. 00:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Szia! Van mentálhigiénés mesterképzés is és azt szociális munka alapszak után el tudod végezni. Es az pszichológiai dolgokkal van tele :D
2021. aug. 11. 12:48
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
7: Van már ilyen, pszichológiai konzultáns, de a bemeneti követelmény az valamilyen humán diploma. Pl. egy tanári vagy szociális munkás diplomával lehet elvégezni, ami szerintem érthető is.
2021. aug. 11. 13:12
 13/24 anonim ***** válasza:
23%

#8: Ugyan miért ne tehetnéd meg, hogy egyetemre járjál? Államin nincs tandíj és levelezőn is lehet csinálni, ami azt jelenti, hogy sokszor még a hétvégenkénti konzultációkra sem muszáj bejárni. Talán annyira sokat dolgozol, hogy nem tudnál időt szakítani a tanulásra? Akkor próbálj egy olyan munkahelyet keresni, ahol tényleg csak napi 8 órát kell dolgoznod.

Amiatt ne aggódj, hogy kevés pontod volna a bejutáshoz. Lehet két érettségi eredmény duplázásával is pontokat számolni, így a középiskolai eredményeid egyáltalán nem számítanak. Csinálsz egy emelt szintű magyar érettségit mondjuk 60%-osra, amiért kapsz 50 többletpontot, meg egy középszintű történelem érettségit mondjuk 70%-osra, akkor a számított pontjaid (60+70)x2+50=310 pont, amivel szinte biztosan bekerülsz valamelyik levelezős képzésre. Nem annyira magas a léc, mint amilyennek tűnik.

2021. aug. 11. 13:17
 14/24 anonim ***** válasza:
34%

1. nincs pszichológiai egyetem!

vannak egyetemek, amik vannak pszichológa szakok, tanszékek, általában a bölcsészkar égisze alatt

2. összemosod a kérdésed alatti hashtagben a pszichológiát és a pszichiátert.

tudod mi a különbség?

egyik bölcsészkart végez, a másik orvostudományi egyetemet, és utána szakvizsgázik, előbbi nem írhat fel gyógyszert, csak utóbbi stb.

nincs olyan sem pszichológus beállítottságú, ez egy professzió, szakma.

sarlatánokat ma már büntetik.

3. szerintem lövésed sincs az egész témáról, már a kérdésedből is kiderül.

2021. aug. 11. 18:12
 15/24 anonim ***** válasza:
85%

13 rosszul tudod, nehéz bekerülni, általában kitűnő vagy nagyon jó érettségivel veszik fel az embereket, plusz felsőfokú nyelvvizsgával.

az angol kell a szakszövegek megértéséhez végig.

ha ismernéd a szakot, nem a törit ajánlgatnád, hanem a biológia emelt szintűt, ugyanis sok a biosz a szakon, és az primátust élvez a törivel szemben.

2021. aug. 11. 18:15
 16/24 anonim ***** válasza:
76%
#15: Nem olvastad el rendesen a korábbi hozzászólásokat. Én a szociális munka szakot ajánlottam a kérdezőnek, s erre reagálta azt, hogy nincs lehetősége egyetemre járni. Erre reagáltam a #13 hozzászólásomban, s teljesen helytállóan, mert 310 pont idén szinte minden hazai levelezős szociális munka szakra elég volt.
2021. aug. 11. 18:26
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
#14: Óriási tévedésben vagy. A pszichológus szakmához rendkívül fejlett interperszonális intelligencia és erre alapozott intuíció kell, amit nem lehet könyvekből megtanulni. Próbálj egy nárcisztikus vagy antiszociális személyiségzavaros vagy autizmus spektrum zavaros emberből jó pszichológust csinálni. Lehetetlen. Az ilyen ember elvégezheti az egyetemet akár kitűnő eredménnyel is, de a szakmában teljesen meg lesz lőve. Még annak ellenére is, hogy ezt a szakmát leginkább csak a lelki folyamatok iránt erős affinitással bíró emberek választják, így is vannak és praktizálnak is szép számmal gyenge pszichológusok. Szerintem még az intelligensebb embereknek is legfeljebb csak a 20%-ából válhat jó pszichológus. A többiek legjobb, ha meg sem próbálják.
2021. aug. 11. 18:42
 18/24 A kérdező kommentje:

1. Tudom, és gondolom rajtad kívűl ezt mindenki értette, hiába nem azt írtam hogy pszichológiai egyetemi szak (de mindegy unatkozol elfogadom)

2. összemosod a kérdésed alatti hashtagben a pszichológiát és a pszichiátert.

tudod mi a különbség? (Szerintem egy majom is tudja, de engem mindkettő érdekelt volna, és ezért egy hashtagbe beírtam összeszakadt a világ tőle?)

nincs olyan sem pszichológus beállítottságú, ez egy professzió, szakma.

sarlatánokat ma már büntetik. (Gondolom akkor olyan sem létezik, hogy műszaki beállítottság, vagy akinek jobb a kézügyessége annak akár grafikai/festői beállítottság, és sarlatán nem lehetek hisz nem praktizálok, és nem végeztem iskolát, és nem sajnos MO-n nem büntetik a sarlatánokat, de nem baj okosat akartál mondani elnézem neked)

3.szerintem lövésed sincs az egész témáról, már a kérdésedből is kiderül.

Több ismerősöm is éppen erre a szakra jár, és vannak olyanok is akik már elvégezték, ahogy említettem a szövegben is egyetemi tanár, és docens ismerősök is vannak, sőt az alattam lévő szomszéd is egy egyetemi tanár. Nagyon is tisztába vagyok a dolgokkal, mert amennyit tudok utánakérdezek/olvasok.

Ami nekem lejött ebből az egészből, hogy egy teljesen normális kérdésnél rosszmájú nárcisztikus személyiséget villantottál, és ezzel közelebb nem is állhatnék a valósághoz. Mindenesetre a pontozásod megmutatja a mások véleményét ezzel kapcsolatban :) Én majd tudom mihez értek, és hogy milyen munkakörben érezném jól magam. Neked meg jobbulást, és szép napot kívánok!

2021. aug. 11. 18:45
 19/24 A kérdező kommentje:
#17 Ezt teljesen így látom, anno én is voltam halálraunt pszichológusnál, aki csak magát fényezte, hogy neki milyen kliensei vannak, és ő mennyire sikeres ember az életbe hogy vegyek róla példát stb... hát nem kell mondanom nem volt több alkalmam nála. Az alázatosság, az elhivatottság, és a nagyfokú empátia nélkül semmilyen lelki dolgokkal foglalkozó hivatás/szakma nem végezhető. Jelenlegi munkakörömben is sok emberrel beszélek nap mint nap, és én ezt nagyon szeretem. Szeretnék más emberek problémáján segíteni, hogy nekik könnyebb legyen. Ha más nem tényleg ezt a szociális munkát meg fogom próbálni, ha más nem lehet maradok egy ápolónál én azzal is boldognak tudnám érezni magam. Hiába keresem degeszre magam, ha utálom a munkámat, és az egésztől hányingerem van.
2021. aug. 11. 18:50
 20/24 A kérdező kommentje:
És tényleg köszönöm azoknak, akik érdemileg tudtak segíteni. Lehet a későbbiekben megpróbálok egy újraérettségizést, és egy nyelvvizsgát letenni, amint időm, és pénztárcám megengedi. Még fiatal vagyok csupán 21 éves, szóval időm van bőven, majd lesz valahogy :)
2021. aug. 11. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!