Szerintetek milyen témakörök ,feladatok esélyesek az idei biológia és kémia emelt érettségikben?
Hát én az összes érettségit megcsináltam mindkettőből és sajnos ezt tudom mondani: minden benne lehet. MINDEN. Idegrendszer; vegetatív, szomatikus működése, szem, hallás. Növényekből főleg a szaporodásuk. Baktérium vírusok mindenképp, ilyen összehasonlítás jelleggel. Esszébe tuti valami erdős, szállítórendszer/fotoszintézis stb., illetve hozzá egy idegrendszer vagy mozgásszervrendszer. Érdemes még az örökletes betegségeket és etológia szakszavakat átnézni.
Amit kétlek hogy nagyon erőltetnének az a szaporodás, ami talán lehet, az a menstruáció és a hormonális rendszer ezügyben.
Kémiából ami 100% lesz szerintem az a kristályvizes vegyületek, titrálás, hétköznapi anyagok összehasonlítása szerkezetileg, használatilag stb. Fontos tudni még a tipikus reakciókat: redoxi, sav-bázis, Xantoprotein-ptóba, Fehling, Biuret-próba. Jód miért reagál kékkel keményítővel, ezt kb. mindig bedobják.
Köszi a választ😊
Én azt hallottam, hogy kémiából esélyes a műanyagokkal kapcsolatos feladat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!