Az idei emelt szintű biológia és kémia érettségik vajon mennyire voltak nehezek vagy könnyűek az elmúlt évekhez képest?
Legutóbbi hozzászóló! Én is a legtöbb helyen ezt olvastam/hallottam, hogy a kémia emelt szintűk tavalyhoz képest sokkal rosszabbak lettek országos átlagban, a biológiák és fizikák egy kicsit jobbak lettek.
Sokan azt mondják, hogy a felvételi ponthatárok nagyjából maradhatnak a tavalyiak, vagy esetleg 1-2 pár pont minimális emelkedés lehet, habár többen jelentkeztek, mint 1 és 2 éve, de a nehéz kémia állítólag lehúzta az átlagot...
Hát akármi lehet, 2 éve, 2013-ban a SZTE-ÁOK-on csak 383 pont volt a ponthatár, és ha jól tudom, idén 380 a minimumpont, tehát ha netán rekord rosszak lettek az eredények, akár 380-ig is lemehet talán. Meg oda 1. helyen kicsit kevesebben adták be és összesen, ha a fizetőst és állami helyekre történő összjelentkezést nézzük, akkor is kicsit kevesebben adták be a SZTE-ÁOK-ra, és a fizetőst ha jól tudom, el is törölték, tavaly is már ugyanannyik voltak a pontok fizetősön is.
Nekem 414 pontom van, tavaly a vidéki orvosikra, fogorvosikra bejutottam volna, hát az idén nem tudom, reméljük a legjobbakat. De ha ilyen rossz eredmények lettek, akár lejjebb is mehet a tavalyinál. De ahogy mondod, semmi sem biztos, BÁRMI megtörténhet... sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!