Szerintetek megéri biosz-kémia szakos tanárnak tanulni 6 évig az egyetemen?
Ugye a fizetés elég gyatra, de szerintetek fogják majd növelni? Mert talán mintha egyre kevesebb lenne belőlük (a korfa is mutatja).
De ugye 6 év az nagyon sok egyetemen.
Nem...
Nekem az egyik szakom kémia, tudnék mesélni. Ha már 6 évben gondolkodsz és biosz-kémia, akkor mindenképpen orvosi! Én megbántam, hogy nem oda mentem.
Szerintem igen. Én csodálom a volt biosz-kémia különtanáraim,a sulimban sajnos nem volt rendes tanár erre a 2 tárgyra. Ha elsőre a fizetésed nem is magas, különórákat tartva biztosan ki tudod egészíteni a jövedelmedet, mert biosz-kémia segítésre van igény bőven, sokak akik orvosira készülnek pl fakt mellett is járnak tanárhoz. Biztos vagyok benne, hogy nehéz, mivel ez a két tárgy nagy felkészítést igényel érettségikben, ezért nagyon oda kell figyelni a diákokra.
Ha nem tudod magad más biológiával/kémiával foglalkozó állásban elképzelni, szerintem ez is egy jó választás.
Miért kellett lepontozni az elsőt?
Kérlek, kérdező, ne qrd el az életed! 2 szakkal kell az összes ágazat közül a legmagasabb minimális átlagot teljesítened az államin maradáshoz, eközben a vegyészmérnökök a pofádba röhögnek, mert ők átcsúszkálnak kettesekkel, neked meg meg kell szakadnod. Őt átcsúsznak, dupláját fogják keresni, mint te, aki magasabb tudást szerez tanulmányai alatt. Ráadásul olyan kamaszokat fogsz tanítani, akiknek a kémia egy qrva púp a hátuk közepére.
Én biosz-környezetvédelem szakos tanár vagyok. Testközelből ismerem a helyzetet. A fizetés évről-évre emelkedik, van lehetőség plusz pénzre is (osztályfőnökség). Nézd meg a neten a pedagógus életpályamodellt!
Esetleg egyik szaknak környezettant javaslok, mert a szakgimikben oktatott komplex természettudományos tárgyat is taníthatod és taníthatod a négy termèszettudományos tárgyat is gimiben. A biosz-kémia a klasszikus gimnáziumban van csak. 🙂
szerintem nem éri meg.
Nagyon melós a két szak és nem jön vissza a belefektetett energiád .... kezdő tanárként nem lesz hú de sok időd különórák adására, örülsz ha másnapra felkészülsz hidd el nekem ....
Szépen hangzik, hogy majd kiegészíted a fizetésed, de akkor tényleg csak a munkádnak élj ! Ugyanis a sulis teendők igénybe vesznek rendesen, pláne az elején.
Mindenkit felpontoztam.
Az mit jelent, hogy "összes ágazat közül a legmagasabb minimális átlagot teljesítened az államin maradáshoz"?
A 8-as válaszolonak is igaza van, a tanárok életében az első két év nagyon nehéz, itt még valószínűleg nem lesz időd magándiákokra, de utána már semmi akadálya.
A tanári pálya az pont olyan, hogy először nagyon keveset keresel, de utána ez akár a triplájára is emelkedhet. Viszont az tény hogy a kezdő fizunak kb 250 nettónak kellene lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!