Váltanom kéne iskolát/lehetséges-e?
Technikumból gimnáziumba nagyon nehéz átmenni 2 év után, mert nem azonos a tanmenet. Osztályozó vizsgát kellene tenned csomó tárgyból, ami gimiben van, Pl földrajz, biológia, kémia, fizika, második idegen nyelv.
Szerintem ha szakirányba szeretnél továbbtanulni, tehát ha jól értem informatika, akkor nem vagy hátrányban. Akkor vagy hátrányban ha valami más terület, magas bejutasi pontszámú szakra készülsz.
Én is azt tanácsolom, hogy maradj veszteg! Egyetértek az előttem szólóval, mert ha valóban szakirányba szeretnél továbbtanulni, akkor nem hogy hátránnyal, hanem utcahossznyi előnnyel fogsz rendelkezni a gimisekkel szemben! A technikumok (szakgimnáziumok) előnye éppen ez és a szüleid éleslátása miatt vagy itt a legjobb helyen! Köszönd meg nekik! (Pl. mi lesz azokkal a gimisekkel, akik nem tudnak vagy nem akarnak majd továbbtanulni, mire mennek majd az érettségijükkel? Akik pedig valamilyen mérnöknek tanulnak tovább, az egyetemen vért fognak pisilni a szakmai ismeretek hiánya miatt!)
Ami a lassú haladást illeti: vedd figyelembe, hogy nem csak te vagy az osztályban! Mások lehet hogy nehezebben tanulnak, nem olyan jó fejűek mint te, nem annyira motiváltak. Egy tanárnak ezt figyelembe kell vennie, és bizonyára figyelembe is veszi.
Ha ez neked lassú, túl kevés, nem elégít ki és úgy érzed, hogy van jócskán még benned spiritusz, akkor mi gátol abban, hogy - az iskolai tananyag mellett - egyénileg fejleszd magad, vagy csatlakozz olyanokhoz, akik szintén fejlődni szeretnének?
Előtted az élet, a határ a csillagos ég. Érd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!