Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri az utolsó évben (12-ben...

Megéri az utolsó évben (12-ben) iskolát váltanom?

Figyelt kérdés
Általános tantervű osztályba járok és szeretnék az utolsó évben átiratkozni speciális angol osztályba. Előtte szeretnék tenni emelt szintű érettségit angolból (és talán felsőfokú nyelvvizsgát). Azért mennék át, hogy még jobb legyek belőle és tovább gyakoroljam. Nem feltétlenül ezen az irányon szeretnék továbbtanulni, de mindenképpen hasznos lenne :)
2015. nov. 7. 22:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp sem éri meg. Ha előtte már tudnál felsőfokú nyelvvizsgát tenni, akkor abban az 1 évben már úgyse tudnál jelentős mértékben fejlődni. Érettségi évében iskolát váltani pedig szerintem "felelőtlenség", elég lesz neked a sok tanulás, nemhogy még egy csomó másik tanárhoz, esetleg tantárgyhoz is kelljen alkalmazkodni.
2015. nov. 8. 08:46
 2/10 anonim válasza:
100%
Hat en nem tennem a helyedben...ha fejlodni akarsz ,akk legyen pl magantanarod vagy nyaron menj tanfolyamokra
2015. nov. 8. 10:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Ritka hülye ötlet! Ha már megvan az érettségid, akkor részt sem vehetsz az órákon, mert már befejezted a tanulmányaidat az adott tantárgyból. (Mellesleg ha te normál osztályban önerőből eljutsz a felsőfokig, akkor minek neked a speciális osztály?)
2015. nov. 9. 23:40
 4/10 A kérdező kommentje:

#3 teljesen igazad van, de képzelheted hogy a tanáraim mennyire segítőkészek (nemcsak az angol), és úgy érzem, hogy valamelyik tanár még jobban hátráztatni akar, tavaly meg minden dogámat jóra értékelte (magyar), most meg csak azért is, hogy a középiskola pontokat ne tudjam maxra teljesíteni. töriből is a tanár kijelentette, hogy ő nem segít nekünk felkészülni, és csomó dolog, amit elmond, nincs benne egyáltalán a könyvbe :( a matekkal nincs gondom, az angollal és némettel sem, mert már órán megértem vagy az angolt már tudom is. ráadásul a fakultáció is necces, nem is igazán akartam választani, félek hogy lehúzza a sima jegyeimet.

de attól még, hogy leérettségiztem, nem járhatok be órára? akkor is jól járnék, főleg angolos osztályba, legalább csomó órám elmaradna :D

ja, és a nyelvvizsgát azért tenném, hogy biztosan felvegyenek

#1 nem hinném, hogy annyira megviselne, csomó tanárváltást éltem már eddig is, főleg érettségi tárgyakból :)

#2 a magántanár jó ötlet, csak sajnos pénzbe kerül, és inkább továbbtanulásra gyűjtöm :)

köszönöm szépen a válaszaitokat :)

2015. nov. 10. 12:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem járhatsz be, pláne ismeretlenként, ez nem színház, hogy ott üljön a közönség. 12.-es korodban se ülhetsz ott a 10.-es biológiaórákon, csak mert te ismételni akarsz. Nem tudom, mért utál a magyartanár, de inkább ennek a megváltoztatásán kéne dolgozni. A töritanár meg biztos valamiért berágott rátok, és ezt dühében mondta, olyat egyik tanár se csinál, hogy megtagadja az érettségire való felkészítést.
2015. nov. 10. 17:44
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 úgy értem, hogy a 12-es órákra. 12-esen. nem más osztályok óráira járnék, hanem amire nekem kötelességem (lenne).
2015. nov. 10. 19:10
 7/10 anonim ***** válasza:
A hasonlat, amit írtam, áll, te ugyanis addigra már teljesítetted a 12.-es anyagot. Ugyanúgy, mint mondjuk 12.-ben a 10.-est. Az iskola nem ingyen nyelviskola.
2015. nov. 10. 19:56
 8/10 A kérdező kommentje:

teljesen igazad van :) de honnan tudnám, hogy esetleg ott nem jobbak-e a tanárok, és nem szúrnának ki velem érettségin, vagy hogy jobb a közösség az iskolában? vagy hogy olyan faktom lehetne, amire szeretnék járni, és nem feltétlenül csak emeltre készítene fel, hanem középre? (tudom, hogy nem hátrány ha emeltet tanulok, de akkor is) :D általános tagozatra is szívesen jelentkeznék, nem csak az angol van számításban.

igen, elegem van abból a suliból, ahova járok. :)

2015. nov. 10. 20:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Új irányt vettek a vágyaid. Akkor válts iskolát, de jól nézd meg, hogy hova mész, nehogy az új helyen ugyanolyan rossz legyen. És gondold át, hogy neked vajon nincs-e szereped abban, hogy egyes tanáraid nem szimpatizálnak veled.
2015. nov. 10. 22:38
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a jó tanácsot, remélem, hogy addigra meggondolom ezt és jól döntöm :)
2015. nov. 11. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!