Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne iskolát váltanom?

Figyelt kérdés

9.-es vagyok, nem érzem olyan jól magam a jelenlegi iskolámban. A barátaim másik osztályba járnak az osztályban két lánnyal vagyok igazán jóban, de velük kicsit harmadik keréknek érzem magam, mert nagyon összenőttek év eleje óta.

Mostanában eléggé szorongtam is amiatt, hogy nem sikerült beilleszkednem. Azért választottam ezt az iskolát mert orvos szerettem volna/szeretnék lenni, de régen nagyon szerettem rajzolni és most megint elkezdtem. Érdekel a varrás és mostanában azon gondolkozom, hogy jobb lett volna nekem egy olyan iskolában, mint Budapesten a Kisképző vagy valamilyen művészeti suliban. Szerintetek megéri iskolát váltani? Ha szerintetek megéri akkor művészetibe vagy gimnáziumba menjek?

2020. ápr. 27. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:
18%

1. iskolába tanulni járunk, nem a barátokkal kell lenni, azt lehet azon túl is.

2. legyél orvos, és varrj a szabadidődben, hülyeség lenne feladni az egyiket a másikért. Művészettel lazán éhenhalsz.

Nem, ne válts, csak fejezd be az agyalást hülyeségeken és csinálj valami értelmeset! Túl sok időd van!

2020. ápr. 27. 18:00
 2/6 anonim válasza:
93%

Az én történetem az először egészségügyi iskolába mentem, ott lehúztam egy évet, és depressziósan mentem el, ugyanis állandóan piszkáltak. Az egyik pi*sa órán megkergetett poloskával, az arcomba akarta nyomni. Tehát ha "csak" nincsenek ott barátok, de békén hagynak, és tanárokkal elégedett vagy, ne válts.

Imádom rajzolni, ebből jött az ötlet, hogy a következő iskola legyen modell-divat, női szabó szak. Egy hónapot húztam le, utána eljöttem, mert kiderült, nem az én szakmám, plusz az osztálytársak között a vezéregyéniségű cigánylány kinézett magának, őt pedig követték a többiek. Nem volt maradásom.

Utána ismét visszatértem egészségügyi iskolába, május 13-án lesz az írásbelim. Így utólag nem bánom, hogy kipróbáltam, mert ritka hobbim lett a varrás, de jobban jársz hosszútáv, ha az orvosit folytatod. A kezed remeghet, akár idővel, a korral, vagy történhet bármi, és oda a szakmát, és külföldön tudtommal egész jól keresnél. A varrást tanulhatod később is, ha még mindig az álmod, de szerintem ne dobd el az orvosit, főleg, hogy mostanság kezdett újra fellobbanni az, hogy téged érdekel a varrás.

Egyébként nem éri művészetire menni. Én is oda terveztem, de aztán lebeszélt az, hogy kevés munka, sok jelentkező, és az ismerősöm lánya sehol nem talált munkát, új szakmát kellett végeznie, hogy legyen megélhetése.

18/l

2020. ápr. 27. 18:14
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#1 Igen, iskolába valóban tanulni járunk, de elég sz*r, ha napközben nincs kivel lenned és kinevetnek, amikor ott szorongsz az első padban egyedül, mert csak ott van hely és páratlanul vagytok az osztályban. Ez eléggé el tudja venni a motivációt meg az ember életkedvét.

#2 Köszönöm, hogy elmesélted a saját történetedet!:)

2020. ápr. 27. 19:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

2lannyal akivel joba vagy osud meg ezt kerj tanacsot toluk

Es a szuleidtol, teso, nagyszuloktol is.

2020. ápr. 27. 20:12
 5/6 anonim válasza:
91%

Egy életed van azt csináld amit szeretsz, ha rajzolni - akkor azt.

"2. legyél orvos, és varrj a szabadidődben, hülyeség lenne feladni az egyiket a másikért. Művészettel lazán éhenhalsz."

Az ilyen értelmesekre ne hallgas, azt se tudják mit beszélnek. Halj éhen 20 éve orvosként keresve 180 nettót, vagy élj mondjuk grafikusként 600 nettót keresve.

2020. ápr. 28. 13:23
 6/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha most 9-es vagy, tekintve, hogy már közel az év vége, és a jelentkezések rég lezárultak, már lemaradtál arról, hogy átjelentkezhess a Kisképzőbe. Én azt tanácsolom, maradj abban a suliban, ahol vagy, és próbáld átkérni magad a másik osztályba, ahová a barátaid járnak. Közben koncentrálj a tanulásra, főleg, ha orvos szeretnél lenni, ha nem sikerül beilleszkedni, hát nem sikerül, úgyis gyorsan eltelik az idő az érettségiig.
2020. máj. 8. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!