Tanítók, tanárok? Ki milyennek látja a mostani gyerekeket?
Szeptemberben kezdtem tanítani angolt egy általános iskolában. A tanítványaim többsége elfogadott, megtaláljuk a közös hangot. Én magam '97-es születésű vagyok, az általános iskolát 2003-ban kezdtem.
Azt tapasztalom, hogy sok gyerek nem tudja leolvasni a faliórát, vagy éppen fogalmazást nem tud írni. Meglepődtem, mert amikor én jártam általános iskolába, gyakran írtunk fogalmazást. Az óra leolvasását is gyakran gyakoroltuk alsó tagozatos koromban.
Akad több hiperaktív, részképességzavaros és/vagy magatartászavaros diák is. A középkorú munkatársaim szerint 20-30 éve nem volt ennyi BTMN-es gyerek, mint manapság. Más pedagógus is vesz észre hasonlót? Ha igen, szerintetek mi vezet ahhoz, hogy sok gyerek ilyen? A szülők? Az IKT eszközök? Esetleg más ok?
Arról nem beszél senki, hogy a gyerekeket is éri épp elég sérelem?
Ismerek közvetlen közeléből olyat, akinek folyamatosan pocskondiázták a tanárok a szüleit, mert nem voltak szimpatikusak a tanároknak.
Nekem olvasott, művelt lányom van, és végigszívatták 4 éven keresztül. Mert a lányom megvédte magát, és hát az ugye nem fér bele, hogy ha valakit cikinek amiatt, hogy nincs telefonja, amiatt hogy máshogy neveljük. A zoom pedig egész furcsa. A lányom tanára féltett egy kérdést: Miben segíthetünk mi, tanárok?
4 gyereknek volt problémája, abból 3ra azt mondta hogy nem tud mit csinálni, majd a tanárok fizetéséről kezdett el panaszkodni 12 éves gyerekeknek.
Ezután lehet kritizálni, mindenkit meghallgatok, csak azért írtam, mert ez is van.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
Örülök, hogy az érem másik oldalát is láthatom. Sajnos igaz, hogy ha már az ember megvédi magát, az már nem szokott tetszeni másoknak. Én nem így viszonyulok a diákjaimhoz.
Az pedig legyen a szülő dolga, hogy hogyan neveli a gyermekét. Én is osztom azt a nézetet, hogy nem érdemes idejekorán telefont, tabletet vásárolni a gyermeknek. Látok több óvodáskorú gyereket elektronikai eszközzel rohangálni.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Őszintén sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid voltak.. Nem csodálom, hogy akadnak nehézségeid.
Régen nem véletlenül volt a színjátszás is kötelező, meg a szavalás is.
Mai általános iskolákból hiányzik
a kötelező :
Színház/ kúltúrház
Sportok.
Normális énekóra.
Hittanóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!