Miért nem hagyják a cigány gyerekeket tanulni, miért kell őket szegregálni?
Rengeteg cigány fiatalt közösítenek ki, szegregálnak minden ok nélkül, rasszista indítékokkal. Pedig semmi alapja nincs az előítéleteknek, tiszteletteljes gyerekek, na jó akad 1-2 csibész közöttük, de kik között nem?
Az alábbi videó is alátámasztja, ahogy provokálja egy tanár diákját, akit egész életében bántalmaztak és szivattak a tanárok, ezért szakadt el a cérna végül nála.
Most mi a kérdés? Csak a véleményed fejtetted ki. Nekem az a tapasztalatom, hogy aki akar tanulni, az tanul, akár cigány akár nem. És a tanuló cigánygyerekeket nem szegregálják.
Általános iskolában is vannak persze gyengébb és erősebb képességű osztályok. Ne a szorgalmasabbakat, ügyesebbeket húzza le a rendetlen gyerek, ezt valahol meg kell tudni érteni. Viszont ezekben a "jobb" csoportokban is láttam már nem is egy cigánygyerekeket, mert ők is okosak, tenni akarnak és szorgalmasak. Csibészek attól lehetnek, persze, de ne keverjük a csibészséget a rendetlen, akadékoskodó és pimasz gyerekkel.
Nagyon béna ez a kamu kérdés :(
Vasárnap van, inkább írd meg a házidat, mert a végén még egyest ír be a tanítónéni, rendben?
Ha jól érzem, te még soha nem éltél még cigányokkal.
Ha éltél volna, értenéd.
Én éltem, és senkinek nem kívánom.
El kellett költöznünk a város egyik végéből a másikba.
Ez van, nincsenek beintegrálva a társadalomba és nem is szeretnének a tagjai lenni.
400 év alatt nem sikerült beolvasztani őket, már nem is lehetne.
Nem azt mondom, hogy írtani kéne őket, de..
" Viszont ezekben a "jobb" csoportokban is láttam már nem is egy cigánygyerekeket, mert ők is okosak, tenni akarnak és szorgalmasak "
Ez az, a legtöbb cigánygyerek ilyen, okosak, tanulékonyak. Csak mindig a rosszakat mutatják be. Magyarokból meg fordítva.
Nálunk nincs szegregált oktatás. Ennek eredményeként azok a szülők, akik megtehetik, átviszik a gyereküket az egyházi suliba, vagy 20 km-re hordják őket nap mint nap. Itt csak az marad, akinek erre nincs lehetősége.
Mert lehet, a többség normális, de az az 1-2 csibész valódi bűnöző, lopások, testi sértések, szexuális zaklatások sajnos mindennaposak. :(
És a normálisabb cigányok, akik megtehetnék anélkül, hogy rasszistának kiáltsák ki őket, ők sem védik meg a megtámadott gyerekeket.
"Mert lehet, a többség normális, de az az 1-2 csibész valódi bűnöző, lopások, testi sértések, szexuális zaklatások sajnos mindennaposak. :("
Aha, ez fordítva igaz.
A többség elmebeteg és állatias, 1-2 normális van.
Azért kérdező nem azt mondtam, hogy a legtöbb okos. Ne forgasd ki, mert így nem igaz. Azt írtam, vannak okosak, képesek is kitörni a sztereotípiákból.
De nézz szét, nem a szegregáció miatt nincs soknak érettségije. Sokan azért fejezik be az iskolát hatodikos korukban vagy azelőtt, mert már elérik azt a kort, hogy nem tankötelesek.
“ Ez az, a legtöbb cigánygyerek ilyen, okosak, tanulékonyak.“
Ezt semmilyen adat nem igazolja.
Nekem is voltak cigány osztálytársaim, tudom miről beszélek. Mindig kedvesek, illemtudóak voltak, főleg a kisebbekkel/ gyengébbekkel.
Igaz, egyszer lebuktatták őket, amikor eltűnt kb 20 gyerek telefonja meg pénztárcája az iskolából, de mindenki követ el hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!