Ha egyik gyerek osztályából hatan, másikéból heten betegek, akkor miért nem tesztelik le a gyerekeket koronavírusra, nálatok, mit tapasztaltok?
Kislányunk lebetegedett kedden, tegnap pedig már kisfiúnk is. Mindkettőnek fáj a torka, a hasa, a lánynak folyik az orra. (lázuk nincs) A gyerekorvos meg sem nézni őket, látatlanban adta ki az utasítást, 10 napig itthon kell maradniuk.
Nem kérdezte meg senki, utaztunk-e, voltunk-e külföldön, van-e a környezetünkben beteg ember. Sem az orvos, sem az iskola! :-o (mellesleg nem utaztunk nyáron sem voltunk sehol, én ráadásul itthon dogozom, párom munkakörnyezetében sem beteg senki)
Budapestiek vagyunk.
Nem lehet mindenkit letesztelni, mert drága és nincs rá kapacitás (mert akiket kéne azt nem érdekli, más országban több százezer tesztet tudnak naponta csinálni).
Amúgy meg nem kell mindenben COVID-t látni, ilyen időben a gyerekek produkálnak hasonló tüneteket, ez eddig is így volt iskolakezdés után. A legfőbb COVID tünetek kb. ebben a sorrendben: szaglás-ízlelés elvesztése, láz, fejfájás. Majd ezután jönnek a klasszikus nátha tünetek.
A láz és a torokfájás nem jelenti automatikusan a covid19-et. Elképzelhető, hogy egy sima megfázás. Ha nincs ízérzékelés és szagérzékelés akkor már izgulhatsz.
Egy teszt 30 ezer Ft és kettő kell.
Az orvosoknak kiadott kötelező protokoll szerint járt el a háziorvosotok.
3-as!
Nem kötekedésből, de ez mióta van így? : "A legfőbb COVID tünetek kb. ebben a sorrendben: szaglás-ízlelés elvesztése..."
Bárhol néztem eddig, a szaglás-ízlés (??) elvesztését sehol nem láttam nemhogy a vezető tünetek között, de egyáltalán a tünetek közt. A szaglás elvesztése még érthető átlag paraszti ésszel is, ha úgy van, de hogy a vírus az ízlelésre is hatással lenne, arról én nem értesültem.
Igazából miért érdekes? Ha csak sima nátha akkor sem mehet közösségbe, mert végigfertőzi őket, és ha mindenki szipog, az megnehezíti a covid-os esetek ksizűrését.
Gyógyszer nincs rá, kezelni nem kell ebben az enyhe esetben, igazából mindegy.
Persze valami értelme azért lenne, mert részetekről sokkal komolyabban kell venni az otthoni védekezést (gumikesztyű, maszk, hipó, stb.) ha koronavírus, mint ha ártelmatlan nátha. De sajnos a komolyabb lázas esetekre sincs kapacitás. Kollégám felnőtt fiának már 4 napja mindig másnapra ígérik a tesztet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!