Tanítók, tanárok? Ki milyennek látja a mostani gyerekeket?
Szeptemberben kezdtem tanítani angolt egy általános iskolában. A tanítványaim többsége elfogadott, megtaláljuk a közös hangot. Én magam '97-es születésű vagyok, az általános iskolát 2003-ban kezdtem.
Azt tapasztalom, hogy sok gyerek nem tudja leolvasni a faliórát, vagy éppen fogalmazást nem tud írni. Meglepődtem, mert amikor én jártam általános iskolába, gyakran írtunk fogalmazást. Az óra leolvasását is gyakran gyakoroltuk alsó tagozatos koromban.
Akad több hiperaktív, részképességzavaros és/vagy magatartászavaros diák is. A középkorú munkatársaim szerint 20-30 éve nem volt ennyi BTMN-es gyerek, mint manapság. Más pedagógus is vesz észre hasonlót? Ha igen, szerintetek mi vezet ahhoz, hogy sok gyerek ilyen? A szülők? Az IKT eszközök? Esetleg más ok?
Azért meg kellene vizsgálni, hogy amit magatartás zavarnak definiálnak nemes egyszerűséggel, mi is valójában.
A neveletlen, minden korlát nélkül felnövő, nem szocializált gyerek egyre több, akik persze az iskolában is minősíthetetlenül viselkednek. Ehhez járul sok esetben, hogy a szülő elvárja, hogy az iskola neveljen helyette, de az iskolával viszont nem működik együtt. A társadalom is hihetetlen módon pedagógus ellenes.
Továbbá a gyerekek nagy része túl korán kap telefont, saját tv-t számítógépet, azt ellenőrizetlenül használják. Ezek pótolják a mesét, a közös programokat a családban. Az idegrendszerüket és a pszichéjüket is károsítják a nekik nem való tartalmak.A virtuális valóságot tényleges valóságnak hiszik. Ezért sokszor szoronganak vagy éppen agresszívvé válnak. Mivel ezeken a gépeken lógnak, nehéz a figyelmüket más irányba terelni és fenntartani.
Régebben valóban nem volt ennyi problémás gyerek.Én ezért elsősorban a szülőket teszem felelőssé. /kivéve a születési károsodás miatti problémákat.
Köszönöm szépen a részletes választ!
Ez már rendes munkahely. :)
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos én is így látom, pedig ez egy súlyos probléma, tenni kellene valamit ahhoz, hogy javuljon a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!