Komolyan ki akarják nyitni a középiskolákat is április 19-én?
eddig úgy néz ki :( szerintem is hülyeség és felelőtlen
én nem vagyok beoltva :( simán hazahozom a vírust a szüleimnek vagy a nagyszülöimnek :(
A virológus szerint túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán, de a nyitásnak még nincs itt az ideje.
Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Az ötnapos csúszóátlagot figyelembe véve március 26. és április 1. között tetőzött a fertőzöttek, a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők, majd pedig az elhunytak száma. Ezek alapján túl vagyunk harmadik hullám csúcsán – mondta az ATV Start című műsorában Rusvai Miklós.
A virológus ugyanakkor kockázatosnak tartja a kormány tervét, mely szerint 2,5 millió beoltott után megkezdődhet a nyitás. Ezt néhány órával korábban már be is jelentette Orbán Viktor miniszterelnök. Rusvai Miklós ezzel szemben még várna,
és inkább a szennyvízvizsgálatok eredményeihez, a járványadatokhoz igazítaná az enyhítés kezdetét.
Az iskolák április 19-re tervezett nyitásáról azt mondta, ha ennek lesznek is hatásai, azok csak a május eleji járványadatokban mutatkoznak meg. A virológus azt is mondta: az átoltottsági arányok miatt akkortájt maximum a csökkenés rövid megtorpanására lehet majd számítani, növekedésre nem.
Rusvai Miklós abban bízik, hogy nyárra már a 18 év alattiak számára is lesznek bevizsgált, megbízható oltóanyagok. Az év végére, vagy a jövő év elejére pedig már koronavírus elleni gyógyszer is rendelkezésre állhat. Az oltással kapcsolatban úgy fogalmazott: nem szabad válogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!