Tanár kb tényleg bárki lehet aki össze tud szenvedni egy tanári diplomát?
Volt egy eset, gimnázium, ahol nagyon gyenge színvonalon oktatott az idegennyelv tanár, ezért az egyik tanuló elment még mellette magán nyelviskolába. Az illető pont az nyelviskola vezetője volt, és egy beszélgetős által kiderült, hogy a tanuló iskolai tanára is jelentkezett abba a magán nyelviskolába mint oktató, csak nem vették fel, mert nem ütötte meg a szintet.
Másik eset, konkrétan személyesen ismerek olyan diplomázott tanárt, aki iskolában is tanít, (tanárként nem tudom hogy milyen, mert nem tanári minőségében ismertem) és konkrétan ő az az "ennyi ésszel hogy tudott egyáltalán életben maradni?" kategória.

Sajnos igen. Aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja.
Kb 30-40% a jó tanár, a többség csapnivaló.

"Orvosi műhibáról nem hallottatok pl?"
De viszont olyanról még nem, aki orvosként minden nap legalább három orvosi műhibát elkövet, és emellett simán tevékenykedhet tovább orvosként. Teljes szakmai csőd tanárként viszont simán el lehet lenni.

Szerintem is összességében csökkent a tanárképzés egyetemi színvonala (de ezt más szakokra is el lehet mondani).
Viszont azt se felejtsük el, hogy kapásból fel tudnék sorolni rengeteg szakközépiskolát, ahová nem is kell megfelelően képzett pedagógus, örülnek, ha van egyáltalán valaki, aki csak felügyeli az ottani diákokat, akik úgy viselkednek, mint az állatok, tanítani nem lehet őket, mert csak bejárnak melegedni, mivel 16 évig tankötelesek. Az ilyen iskolákban minden folyik, csak oktatás nem, így teljesen mindegy, milyen fokon képzett egy pedagógus ilyen esetekben. Ez is hozzátartozik szerintem ahhoz, amit a #8-as írt, a rendszer siralmas állapotához, hogy milyen a mai gyerekanyag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!