Támogatjátok az iskolai egyenruha bevezetését?
"Az egész országban ugyanaz az egyenruha lenne. Ráadásul a lányoknak csak szoknyát szabadna viselni.
Ez így hülyeség, akkor lenne értelme, ha iskolánként eltérne valamennyire. Én angliában élek, itt a legtöbb egyenruha szürke, sötétkék, sötétzöld, barna, sötétlila, esetleg a pulcsik pirosak vagy világosabb zöldek, az ingek többnyire fehérek vagy szürkék vagy világoskékek. Iskolán belül a hajtóka színe is változik, az évfolyamra vay tagzatra utalva - igen, mint a roxfortos házaknál. Ráadásul egy drágább lány- vagy fiúiskola másmilyen egyenruhát vár el/biztosít, mint egy külső kerületi állami. Plusz iskolai címer az öltönyön, blézeren, pulcsin, mellényen, nyakkendőn és táskán.
Egyébként támogatom, főleg azért, mert ugye vannak azok a gyerekek, akiknek tényleg nem futja ruhára, most nem is a márkásról beszélek, hanem úgy egyáltalán, így meg legalább lenne három rend/váltás ruhája. Szerintem ennyi belefér, gondolj bele, hogy nagyon sok munkahelyen szintén van egyfajta dress code. Én is szeretek rojtos, biztosítótűvel összetűzött farmerban és zenekaros pólóban flangálni, de elfogadom, hogy amíg a munkában vagyok, komolyabban kell kinéznem, és viselnem kell a cég színeit és formaruháját.
Vizsont olyan szinten, hogy az iskola biztosítja. az alattunk kettővel lévő évfolyamban visszahozták az értességihez kötelező matrózblúzt, de nem ám, hogy akkor az iskolában lehet megvenni, nem, mindenki szerezze be onnan, ahonnan tudja, de egyébként kötelező, undorító olcsó műszálas szr. Szóval így nem.
Az sem elvárás, hogy az egyenruha mindenképpen kényelmetlen kell, hogy legyen. Önkifejezni lehet szabadidőben is, az iskola elsődleges célja az oktatás - tudom, a szocializáció is, mielőtt valaki beszólna.
Amire a 22-es gondolt: Itt például áprilistól a kisiskolások 5-11 évesek már a nyári rend öltözéket viselik, lányok kartonruhában, fiúk rövidnadrágban, akkor is, ha csak 9°C van odakinn. Illetve Japáánról hallottam még hasonlót kinn élő ismerőstől, hogy a nyári uniform időpontoz, nem pedig időjáráshoz van kötve, és ha hideg is van, a gyerekeknek, lányoknak rövid szoknyát és nadrágot kell hordaniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!