A Semmelweis Általános Orvosi szakán melyek azok az órák amikre nem kötelező bejárni?
Itt megtalálod minden tantárgy leírását.
Az az alapértelmezés, hogy minden tantárgyi órát látogatni kell. Ennek megfelelően az oktatók az óráikon a jelenlétet saját hatáskörükben ellenőrzik, és azt a tantárgy tanulmányi felelősének továbbítják. Ő a szemeszter végén összegzi a távolmaradásokat, és ha ez több, mint a tanulmáyi tájékoztatóban rögzített "megengedett hiányzás", akkor az illető a félévben az adott tantárgyára nem kaphat aláírást, és így nem vizsgázhat. Az orvosin a kötelező tantárgyak nem teljesítése csúszással jár, mert a tantárgyakat évente általában csak az egyik félévben oktatják, így egy teljes évet kell várni, amíg azokat újra lehet járni.
A gyakorlatban vannak olyan tárgyak, amiken nem veszik komolyan a jelenlétet, csak ha esetleg botrányosan kevesen jelennek meg, mert akkor azért ők is szoktak csinálni egy "katalógust", amit a megjelentekkel aláíratnak.
A hallgatók többsége a megengedett hiányzását arra szokta felhsználni, hogy a vizsga előtt pl. korábban meg tudja kezdeni a felkészülését egy másik tárgyból.
Elnézést, nem volt elég egyértelmű a kérdésem. Tudom, hogyan működnek a katalógusos órák, illetve a tárgyleírásokat is megtaláltam.
Azt is tudom, hogy attól, mert valami papíron kötelező, nem feltétlen lesz az a valóságban is, így tényleges tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy milyen tárgyak azok, amiknél nem érdekli az oktatót, hogy ott-e vannak a hallgatók.
Az, hogy "ellógsz" egy óráról, nem jelenti azt, hogy leszarod. Írigyellek titeket, hogy kizárlóag olyan csudajó tanáraitok voltak, hogy minden órára volt értelme bejárni, az én korábbi tapasztalataim azt mutatják, hogy a legtöbb előadás nem áll másból minthogy a tanár felolvassa a PPT-t, esetleg még sztorizik egy kicsit, vagy elmond pár szar viccet.
Mivel kétlem, hogy az orvosin másképp lenne, amikor oda jutok, szeretném hasznosan tölteni az időmet, és inkább magamnak, a saját tempómban olvasnám azokat a PPT-ket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!