Állatorvosi vagy általános orvosi?
Idén vagyok végzős, biosz-kémia tagozatos gimnáziumban. Sosem volt kérdés számomra, hogy orvosi szakmát válasszak. Eddig az általános orvosi volt a cél, de elbizonytalanodtam(nem a jelenlegi pandémia miatt). Mindig is Budapesten szerettem volna tanulni, az egyetem távolsága nem szempont.
Volt, aki hasonló dilemmában volt a végzős évben? Milyen érv győzött meg végül?
Attól is függ, általános orvosin belül mit szeretnél.
Az állatorvosnak valamivel könnyebb függetlenedni az állami fszságtól.
Humán.
HA, mégis állat, azt NE idehaza!!!
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jól gondold át, valóban azt akarod-e csinálni, méltatlan körülmények között, méltán ingerelt és nyűgös emberek között dolgozva, sok tűz között (betegek vs vezetőség vs saját lelkiismeret, amit néha el kell nyomni). Ez a része nagyon kemény, emellett rendszeresen más osztja be az idődet... És talán a végén, 6 év áok és pár extra év szakosodás után ki tudsz szakadni belőle, ha van tőkéd/lehetőséged magánorvosként folytatni. Mindezt siralmas bérért.
Állatorvosokra is ugyanúgy szükség van, munkád ugyanúgy lesz, ez biztos. Cserébe kevesebb a huzavona valószínűleg. Kevesebb a hiszti, a szakmai dolgok mellett az emberi dolgok, nem rakosgatnak ide-oda, könnyebben meg lehet oldani, hogy ne éjszakázz, talán több a lehetőség is később, ha esetleg más szempontból is állatokkal szeretnél foglalkozni, szakszerűen tenyészteni, stb. Abban is jó pénz van.
A saját tapasztalataimmal együtt és logikusan meggondolva is azt mondom, hogy ha a helyedben lennék, inkább mennék állatorvosnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!