Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Volt jó tanárotok ált iskolába...

Volt jó tanárotok ált iskolában, középiskolában, vagy esetleg a felsőoktatásban?

Figyelt kérdés

Mitől tűnt jónak?

Nekem ált iskolában volt egy jó fizika tanárom. Azóta is emlékszem a fénytörés törvényeire, mert szépen bemutatta fluoreszcens oldattal. Érdekes, hogy majdnem egész tanévben egy olyan egyszerű összefüggést gyakoroltunk, hogy egy mennyiség = (egy másik mennyiség) / (egy harmadik mennyiség), pl v=s/t és ennek variációi, vagy W=Q*U Ezt egy háromszögben is lerajzoltuk.

2020. nov. 24. 01:31
1 2
 11/13 anonim válasza:
Én utáltam a törit mindig is,de középsuliban az,hogy végre láttam egy tanár tanárt,mármint tudjátok aki komolyan veszi,akin látod mennyire szereti a tantárgyat,aki lelkiismeretes és amugy egy diktátor,de van szíve,na őt szerettem😂 Meg szintén középsuliban 2 magyartanárom,egyik elment,meg is sirattam,ő nagyon kellett a lelkemnek,aztán aki visszajött,na ő meg a lelkitársam is lett,mert jól megismertük egymást,mivel csak én voltam emeltes belőle. Úgy hogy igen,miattuk meg a barátnőim miatt maradtak csak ott😌
2020. nov. 25. 15:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Általánosban az elsős-másodikos tanítónőm (tündéri aranyos, amilyen a pici elsősöknek kell, és aki úgy tanított helyesen írni már akkor, hogy kb. azóta is abból élek), felsőben a matektanárom (aki nagyon-nagyon emberséges volt mindenkivel), egyetemen meg egy stilgyaktanarom (aki nagyon rendszeresen és következetesen kért számon, ezért nagyon sokat lehetett tanulni nála) voltak a kedvenceim. A középiskolában nem igazán volt kedvencem.
2020. nov. 26. 01:10
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Felsős magyartanárom. Eleinte rendesen tartottam tőle, nagyon szigorú volt és nagyon sokat elvárt tőlünk. Keményen kellett minden órára tanulni nála, de cserébe nagyon jól leadta az anyagot. Nagyon lelkiismeretes volt és nem arcra osztályozott, a kedvenceinek is ugyanúgy repült a rossz jegy, mint a többinek.

Kis kártyákkal jött órára, amin kulcsszavak voltak és együtt elemeztük a műveket és segített a vázlatírásban. A vázat felírta a táblára, de a többit onnantól nekünk kellett csinálni. Időnként beszedte a füzeteket és arra is kaptunk jegyet, sokszor voltak dolgozatok és felelések, mindig magyarokból volt messze a legtöbb jegyünk.

Nagyra értékelte, amikor valaki aktív volt az órán, mindig megdicsért minket. Az a rengeteg tudás, amit tőle kaptam, hatalmas segítség volt nekem gimiben, mert az ottani tanárom nem igazán vitte túlzásba a tanítást :)

Sokat kihozott belőlem, ösztönző volt. Két éven át mindig 4 voltam nyelvtanból és hiába voltam meg átlagra 5, ő sosem átlag alapján osztályozott. És amikor 7. osztályban megláttam az 5-t majd kicsattantam :) És szerencsére onnan már tartottam végig. Ő szerettette meg velem mind a nyelvtant, mind a magyart és tényleg nagyon sokat köszönhetek neki :)

De az is sokat elmond róla, hogy szerenádon az a srác siratta meg őt majdnem a legjobban, akit kétszer majdnem megbuktatott :)

2020. nov. 26. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!