Volt jó tanárotok ált iskolában, középiskolában, vagy esetleg a felsőoktatásban?
Mitől tűnt jónak?
Nekem ált iskolában volt egy jó fizika tanárom. Azóta is emlékszem a fénytörés törvényeire, mert szépen bemutatta fluoreszcens oldattal. Érdekes, hogy majdnem egész tanévben egy olyan egyszerű összefüggést gyakoroltunk, hogy egy mennyiség = (egy másik mennyiség) / (egy harmadik mennyiség), pl v=s/t és ennek variációi, vagy W=Q*U Ezt egy háromszögben is lerajzoltuk.
Általános iskolában nagyon szerettem a magyartanáromat. Nagyon érdekes órákat tartott, kedves volt, de szigorú is. Következetes volt, igazságos, mindig tudtuk, hogy mire számítsunk.
Gimiben az osztályfőnököm tanította az angolt, és nagyon jól csinálta. Érdekes feladatokat kaptunk, és mindig mást csináltunk, mindenfélét gyakoroltunk. Meg mertünk szólalni angolul, mert pozitív volt a légkör. Ő is szigorú, de igazságos volt.
Egyetemen ez csak az első félévem, úgyhogy remélem, hogy lesznek még kitűnő tanáraim. A legjobban a pszichológiát élvezem. Jó az oktatónk, de amúgy is nagyon érdekel a tárgy. Aki tényleg kiemelkedő, az a neveléstörténet oktatónk. Nagyon jól ad elő, normálisan használja a mikrofont, és látszik, hogy érdekli a tárgy, és hatalmas a tudása. Itt szigorról már nem beszélhetünk, főleg mivel nálunk szeptember óta online oktatás van.
Végzős vagyok. 12 év alatt mindössze 3 jó tanárom volt.
Jó tanárnak az számít nálam, akinek megy a tanítás, élvezi a munkáját és tényleg látni lehet rajta, hogy "Na, Ő tanárnak született".
Általánosban az 5. osztálytól lévő osztályfőnököm volt, amúgy még anyámat is oktatta szóval már nem volt fiatal.
Középiskolában énektanár de ez csak 1 évig volt, történelem az végig volt és az a tanár is jó volt, de amúgy nekünk volt olyan óránk amin forrasztottunk azon is egy nagyon jó tanárt kaptunk.
Most egyetemen eddig csak 1 tanár volt olyan hogy nagyon kedveltem mert jól és érthetően tanított ő Középiskolai matematika felzárkóztatót tartott hogy mindenki ugyan azon a szinten legyen.
Altalanosban alsóban az ofom jo volt.
Gimiben egy matektanarom es egy spanyol tanarom volt kicsit jobb mint az atlag.
Egyetemen meg nincs jo tanarom. Egy-egy előadót birok, egy egy szemvezeto vicces, de kifejezetten jóval nem igazán talalkoztam, rosszak sajnos annal inkabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!