Milyen az ELTE kémia alapszaka?
"Megéri elvégezni, ha érdekel?"
Igen, hiszen csak úgy elégítheted ki a kiváncsiságodat, hogy milyen, ha elvégzed.
Lehet, hogy népszerűtlen leszek a válaszommal, de én nem igazán szeretem a szakot. Gimiben imádtam a kémiát, minden vágyam volt, hogy egyszer vegyész legyek, de az egyetem teljesen letörte a lelkesedésemet, és most már ott tartok, hogy nem is szeretnék a szakmában elhelyezkedni.
Amit el tudok mondani a szakról (ahogy az előttem szóló is írta már), hogy vannak könnyebb, vannak nehezebb tárgyak. A fizikai kémiával majdnem mindenkinek meggyűlik a baja valamikor, 5 féléven keresztül 5 tárgy épül egymásra ebben a témakörben, ha egy is van, amit nem sikerül időben elvégezned, akkor csúszol egy fél évet (nekünk legalábbis így volt, de azóta új tanterv van). A tanárok mind nagyon értenek a szakterületükhöz, bár azt nem mondanám, hogy mind jól is oktatnak. Sőt, volt olyan tanárom, aki kifejezetten szívatta a diákokat (kapcsolódik ehhez egy-két traumatikus vizsgaélményem).
Összességében, ha szereted a kémiát, szerintem megéri a szakon próbát tenni, nem mindenki jár úgy, mint én, bár azt javasolnám, hogy az ELTE mellett fontold meg más egyetemeken is a kémia szakot. Ki tudja, hogy nem-e jártam volna jobban én is egy vidéki egyetemmel...
Az egyes vagyok,
A hármasnak igaza van, a fizkém kegyetlen, belőlem kiölte a lelket és jól meg is csúsztatott... Viszont ha szereted a kémiát, és nem szeretnél fizkémet, érdemes megfontolni a gyógyszerészetet, esetleg más egyetem kémia szakát.
Bár annyiban változott a tanrend, hogy már csak 4 félév fizkém van. (Belesűritették azt az 5 félévnyit 4 félévnyi elöadásba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!