Biológia alapszak vagy kémia alapszak lenne a jobb választás?
Sziasztok! Idén végeztem a tizenegyedik osztállyal, de már most aggódom a továbbtanulás miatt. Biológia-kémia fakultáción vagyok, mindkettőt nagyon szeretem és jó is vagyok belőlük.
Kemiából az egészet élvezem igazából, viszont bioszból a rendszertan, növénytan, állattan nem tartoznak a kedvenceim közé, sokkal jobban élvezem a genetikát, biokémiát.
Később a kutatásban, esetleg gyógyszeriparban szeretnék majd elhelyezkedni (akár külföldön), ehhez melyik szak jobb választás? Természetesen mesterszakkal együtt értem, pl. biotechnológia, vegyész.
A kémiától igazából azért félek kicsit, mert tudom, hogy sok veszélyes vegyszerrel dolgozik ott az ember nap, mint nap, ettől tartok egyedül.
Mindkét szakot az eltén néztem, mert Budapest van a legközelebb, sajnos nem tehetem meg, hogy távolabb menjek. Személyes tapasztalatokat is örömmel olvasnék:)
(Biomérnöki, vegyészmérnöki nem játszik, a műszaki része nem hoz lázba a dolognak.)
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Én a gyógyszeriparban dolgozom, igaz, orvosként.
Mindenképpen a kémiát ajánlom, sokkal több álláslehetőséged van vele a gyógyszeriparon belül és kívül is.
Biológusi diplomával kb. kutatni tudsz, néhány startup vesz fel biológusokat, gyógyszeriparban kb. csak a Richterról tudok, aki biológusokat felvesz, azokból is kevesebbet.
Nagyon nehéz Magyarországon jó állást találni biológusként, vegyészekből meg hiány van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!