Biológia vagy kémia alapszakra jelentkezzek?
Mindkét terület nagyjából egyformán érdekel, talán a biológia így előítéletekkel nekem egy kicsit kevésbé tűnik száraznak.
Melyik terület rejti magában a későbbi elhelyezkedés szempontjából a több potenciált?
Mi lenne, ha biomérnökire mennél? Egyrészt az mégiscsak mérnöki másrészt az nagyjából biológia és kémia egyben. Szerintem az a legjobb.
De mehetsz bármelyikre alapképzésben, mester előtt is változtathatsz (vegyész, vegyészmérnök, biomérnök MSc). Bár talán a kémia jobb mint a biosz...
Elhelyezkedés és fizetés szempontjából egyértelműen kémia, és én biosz szakos vagyok.
Ha a fizetésén kívül más is érdekel, én ajánlom a biológiát is, bár engem ez érdekel jobban. Bioszon is fogsz egy csomó kémiàt tanulni és ha szereted is nagy előnyöd lesz. De tény, hogy bsc-vel nem igazán fogsz keresni, és még msc-vel se annyit, mint ennyi tanulással, tudással várható lenne, az elhelyezkedés is bonyolultabb. Itt a szakon általában ajánlják, hogy csinálj meg egy PhD-t, vagy nem igazán fognak komolyan venni a szakmában,míg egy vegyész bsc/msc-ről nem ez mondható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!