Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért mondják ezt sokan erről...

Miért mondják ezt sokan erről az egystemről?

Figyelt kérdés

Jövőre fogok végezni a gimiben és valami gazdasági szakra szeretnék továbbmenni.

Néztem már pár egyetemet,olvastam róluk véleményeket,meg is kérdeztem személyesennis pár embert.

Igazából a BGE is felmerült,mint lehetséges egyetem, viszont sok rosszatt hallok róla.

Sokan mondták /olvastam, hogy sok ott a proli, suttyó gyerek, sokan vannak akiket már sehova sem vettek fel de apuci fizeti és itt olyan a színvonal,hogy még ők is végig tudják csinálni,sok az agyilag zokni,menőző arc.

Gondoltam itt is felteszem ezt a kérdést most,hogy ezek releváns vélemények?

Köszi a válaszokat!

2020. aug. 22. 19:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
BGE-re mindig is felvettek mindenkit, de régen legalább ki is szórták azt, aki nem tanult. Most átmentek inkább a színvonal-csökkentésre, hogy minél több hallgatójuk megmaradjon, kevesebb legyen a lemorzsolódás. Lehet, hogy a támogatások/állami pénzek miatt jobban megéri, ezt nem tudom, csak egy tipp. Ezzel az a baj, hogy lemegy egy Kodolányi vagy Edutus szintre, és csak a Corvinus-ra, esetleg most már az ELTE-GTI-re tudsz menni, ha nívós, színvonalas gazdasági képzést akarsz. Már messze nincsen akkora presztízse a külkernek meg pszf-nek, mint régen volt. Külkerre bemész, és ilyen csinibabákkal van tele, akik a világukat nem tudják, csak kell a marketing diploma, amit apu fizet, és végigpuskázzák a 3-4 évet.
2020. aug. 22. 19:53
 2/15 anonim válasza:
60%

Mondem egyetemről találsz rossz értékelést, ez azért ne riasszon el. (Ha BME-s írja akkor pláne, ők magukat Harvardosoknak, MIT-seknek képzelik.)

A BGE jó suli,a diplomáit is a legtöbb helyen örömmel veszik.

3/15 anonim válasza:
29%
*minden
 4/15 A kérdező kommentje:

Szóval akkor igaz? :/

Lehet,hogy akkor csak a Corvinus-ELTE-BME hármasból válogatok :/

2020. aug. 22. 21:37
 5/15 anonim ***** válasza:
98%

ELTE GTI-n pl. 400 pont alatt nem vettek fel senkit, még fizetősre sem

[link]

Corvinuson még magasabbak voltak kicsivel a pontok, oda tényleg csak versenyistálló gimiből mentek államira

BME-GTK is színvonalas, normális tagok járnak oda, de úgy tudom, hogy a tanárok közül a "jobbak" átigazoltak az ELTE GTI-re

BGE-re meg olyan ismerőseim mentek... inkább hagyjuk, sokuk kettesekkel bukdácsoltak végig tantárgyakat. Van akinek a 280 pont sem volt meg, aztán elment FSZ-re, hogy aztán alapképzésre átiratkozzon 2 év után, mert ezzel a megoldással is büszkén promózza magát a BGE

2020. aug. 22. 21:50
 6/15 anonim ***** válasza:
61%
Jó, szerintem az nem jelent sokat, ha azt nézzük, hogy kiket és “milyen embereket” vesznek fel egyetemre, főleg népszerűbb szakoknál. Mindig megvan, hogy mi az aktuális trend és mik a menő szakok, ezekre jelentkeznek a legtöbben... a gazdaságtudomány pedig most pont az egyik legnépszerűbb terület, mert ezek univerzálisabb szakok, nem kell hozzá nagyon specifikus érdeklődés, nem annyira elvont, picit humán és picit reál és nem a nagyon hardcore matekos. Valamint azért egy jó végzettségnek számít, el lehet vele helyezkedni és akár jó kereseti lehetőségekkel is kecsegtet. A felvételhez el kell érni a megfelelő pontszámot, de most az akár magas, akár alacsony szerintem szintén nem jelent sokat. Az egyik ismerősöm pl. végig kettes volt matekból (emelten), a közép matek érettségije hármas lett és most a BME-n tanul mérnökinfón... akkor az most egy sz#r egyetem, színvonaltalan a képzés? Vagy pl. volt olyan osztálytársam is, aki végig kitűnő volt mindenből, kitűnőre érettségizett, volt két C1 nyelvvizsgája és az alapján választott szakot, hogy hol volt a legmagasabb a ponthatár... a Corvinuson van egy gazdasági képzésen (pontosan nem tudom melyiken) és utálja, nem érdekli, nem szereti és úgy egyáltalán köze sincs hozzá, de csinálja és örül neki, hogy ő jó egyetemre jár. Most tudnék még hasonló példákat mondani, akár a saját szakomról is. Szerintem aki akar tanulni az minden egyetemen tud, és nyilván vannak jobbak/nagyobb nevűek/rosszabbak stb., de szerintem a BGE azért nem egy mucsaröcsögei főiskola kategória.
2020. aug. 23. 10:38
 7/15 anonim ***** válasza:
31%
Hát az eléggé rare, hogy valaki 3-as matekkal bme mérnökibfóra járjon
2020. aug. 23. 10:51
 8/15 A kérdező kommentje:

Kicsit elbizonytalanodtam most :/

Nekem egy haverom tesója jár BGE-re,286 pontja lett összvissz anno..

Azt mondja végigbulizza a félévet és egy tárgyra sem tanul,mindenből puskázik és valahogy kipuskázott mindent 3-4-5-re..mondjuk ezt nem rudom hogy csinálja,azt hittem eléggé figyelnek erre egyetemen.

2020. aug. 23. 12:03
 9/15 anonim ***** válasza:
95%

A gazdasági képzések mindenhol viszonylag(!) egyszerűek, ezt a hallgatók szabadidejének mennyiségéből látni. De igen, a BGE-re a legalja réteg jár. Értem mindezt úgy, hogy a leglustább, butább, céltalanabb hallgatók, akik általában csak divatból csináják, csak azért, hogy legyen valami papírjuk, bulizhassanak még néhány évet. Illetve nem vették fel őket máshová. És persze, hogy végig puskázzák, hiszen nem érdekli őket, amit tanulnak.

Nekem is az a tapasztalatom, hogy az ismerőseim közül az ilyenek mentek oda.

Az ELTE-GTI-sekről nem tudok nyilatkozni, a BME-GTK-sok a BME-n belül eléggé úgy néznek ki, mint akiknek nem kell túl sokat tanulniuk (folyosón bandázás-hangoskodás, a tegnapelőtti buli kitárgyalása, stb., tele van velük az épület - más karok épületeiben nem ez látvány szokott elém tárulni). A Corvinusnak van a megnagyobb presztízse ezen a területen, de ott tanult ismerőseim elmondása alapján nem kell agysebésznek lenni, hogy elvégezd (és most enyhén fogalmaztam).

2020. aug. 23. 12:35
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nagyon meglepődnék, ha valaki mutatna egy olyan egyetemet, ahová mindenki jó pontszámmal és jó eredményekkel és nagy tervekkel került be, ahol a hallgatók nem puskáznak és nem csalnak, ahol a hallgatók nem járnak bulizni stb. és kizárólag a tanulással foglalkoznak és szakmai gyakorlaton vannak... Most őszintén, szerintem ilyen nincsen és én egyáltalán nem is értem, hogy ez miért szempont.
2020. aug. 23. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!