Rettegünk a szakomon sokan a vírustól, mégis indul 4000 fővel az oktatás?
Sziasztok!
BGE-s diák vagyok, a napokban került elő intenzívebben a téma a szaktársaimmal.
Van kötünk több cukros, több autoimmun beteg, és nagyon sokan idősekkel (szülők, nagyszülők) élnek együtt.
Az iskolától annyit mondtak eddig, hogy tantermi oktatás lesz, a közel 130 fős szakunknak be kell majd járni, kézfertőtlenítő lesz a folyosón és maszkviselés lesz kötelező.
Namármost cirka 4000 diák jár csak a mi épületünkbe egy nap. Ebből 1000-1500 külföldi.
Hogy lesz itt másfél méter, hogy várhatják el, hogy maszkban üljünk 8 órát (ki fogja egyáltalán betartani), hogy kimenjünk a mosdóba, ahol kb a metró megállóig kígyózik majd a sor...
A sulit pedig elérni nem lehet, nem veszik fel a telefonokat, e-mailre 2-3 hét, mire jön valami kurta válasz.
Abban az esetben, ha valaki az egészségére, lakótársai egészségére hivatkozva nem menne be, mi a megoldás? Ugye nem egyedül a halasztás (mert ezzel nem is élhet már mindenki, és nem is a mi hibánk, hogy jött ez a vírus, de nem szeretnénk sem mi meghalni, sem a családunkat megfertőzni (veszélyeztetett, idősekről beszélek itt).
Köszi!

Lehet kérni egyéni tanrendet, és/vagy átmenni levelezőre.
Problémamegoldást nem oktatnak az egyetemen? ...
A levelező már a diplomában jelen lesz, ezt senki sem akarja, plusz elvész a diák, az ösztöndíj.
Egyéni tanrendet nincs kitől megkérdezni, kérni, mert nem lehet elérni az iskolát.

Általában minden országban kibírják a diákok, hogy maszkban vannak a tanítás alatt, viszont az is igaz, hogy ha valaki nem használja, minden egyes esetre 150 Euro bünetést kell fizetnie.
Eddig nem jártatok a mosdóba , vagy most gyakrabban kellene szerintedmenni, vagy miért lenne hosszabb sor, mint eddig?

Ne hisztizzetek, hanem nyugodjatok le a pitsába és várjátok meg a kormány hivatalos tájékoztatását a tanévkezdésről. Attól, hogy x vagy y intézménynek már konkrét terve van, a kormány bármikor elrendelheti még addig, hogy ki sem nyithatnak.
Járványügyi szakembereket pedig pláne ne zaklassatok feleslegesen, ha mindenképpen intézkedni akartok, akkor az egyetem vezetőségéhez forduljatok. Nem csak erre az egyetlen egyetemre járnak ennyien, hanem az összesre, de legalábbis a legtöbbre. Egészségügyi szakos hallgatóként nagyon nem szeretném, hogy kihisztizzék az ész nélkül pánikolók, hogy online oktatás legyen, emiatt megint kollektíven bezárjanak mindent és megint elsumákolják, tessék-lássék módon oldják meg a gyakorlatainkat, amik fontosak lennének. Ha az egyetemetek egyénileg úgy dönt, hogy nem szükséges személyesen bent lenni, mert az ágyadból is kényelmesen elvégezhető az adott szak, akkor felőlem csinálják, csak kollektív, minden egyetem minden szakára vonatkozó döntést nem szeretnék, mert nem minden szakot van értelme úgy csinálni, hogy be sem engednek az egyetemre.

Kicsit off topic, de a kérdező #2-es válaszára reagálva:
Lehet hogy rosszul tudom, de mintha a diplomában nem szerepelne, hogy milyen tagozaton végezted (nappali, levelező, esti).
Simán lehet hogy rosszul informált vagyok, de dereng, hogy ezt hallottam valakitől, vagy olvastam valahol.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!