Melyik a matekosabb erettsegi kemia vagy fizika? (Emelt)
Van egy mondás, miszerint a matematika a fizika szolgálólánya ;)
A kémia csak kevés részét használja a mateknak (főleg egyszerűbb műveletek, százalékszámítás, egyenlet rendszerek), a fizika pedig a matekra épül.
Fizikával nem foglalkoztam soha, így arról nincs információm, kémiában "jártasként" erre a részre tudok válasszal szolgálni.
Emelt érettségin a "legbonyolultabb" matematikai számítás a másodfokú egyenlet megoldása, míg OKTV-n, illetve Diákolimpián(IChO) a logaritmikus és exponenciális egyenletek is elvártak.
Igazad van, ezt benéztem.
Hát én emelt fizikaztam 3 lett pedig a számolást úgy elrontottam hogy a 47 bol 9 pontot kaptam ez a tömény számolos résznél voltxddd szóval a rizsaval már attmesz meg ha tudod a felelet válaszolos részt :)
Persze ha jó vagy matekbol az királyság de így osszekukazva is att tudsz menni :D bár egyetemre nem vettek fel szóval újra írom hátha lesz jobb is ^_^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!