Hol tudom megnézni, hogy hány kredit kötelezően választott tárgyat kell teljesítenem?
De nem azokra a tárgyakra gondoltam, amik kötelezőek. Neptunban vannak kötelező (ezeket írtátok ti), szabadon választható, és kötelezően választható (ezekre lennék kiváncsi) tárgyaim. Szabadon választhatóból megadták, hogy 10 kredit kell, de a kötelezően választhatót nem találom sehol. Vagy akkor ez úgy van, hogy “szabadon valaszthato” mint olyan, nem kötelező, hanem a kötelezően valasztható kell hogy legyen a 10 kredit? Egy Eduline cikket olvastam, belinkelem.
"A kötelezően választható tantárgyak (jellemzően szaktantárgyak) közül bizonyos kreditnyit fel kell vennetek, viszont ti döntitek el, pontosan mely tantárgyakat. Tehát ha van például tíz kötelezően választható a szak kínálatában, ebből nem kell mind a tizet teljesítenetek, hanem elég mondjuk négyet - de persze ha akarjátok, felvehettek többet is.
...
A részleteket a saját mintatantervetekben nézhetitek meg, amit amúgy is érdemes alaposan átolvasni."
"Vagy akkor ez úgy van, hogy ... a kötelezően valasztható kell hogy legyen a 10 kredit?"
"Megnéztem a mintatervet ... Kotelezorol nincs szó benne."
Most akkor konkrétan a te szakodnak van egy olyan listája, hogy mik a kötelezően választhatóak vagy nincs?
Különben a tanulmányi osztály tudja a hivatalos választ megmondani, nem a gyk.
A mintatervben van, hogy szabadon választható tárgyaknál 10 kreditet kell teljesíteni, de nem esik benne szó kötelezően valaszthatorol. A Neptunban vannak felsorolva a kötelezően választható tárgyai a szakomnak.
Nem a hivatalos választ vártam, csak hogy ki hol találta meg/honnan szerzett róla tudomást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!