Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE szlavisztika vélemények?

ELTE szlavisztika vélemények?

Figyelt kérdés
Lengyel, cseh szak? Pázmányon milyen a képzés?

dec. 23. 17:34
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Családias, kellemes tanteremben és tanári szobában folyik az oktatás. Nem túl szigorúak (Unideb az). Rendeznek programokat is, Szláv tavasz és szláv karácsony).

Lengyel mellé cseh minort is felvehetsz, és fordítva is lehetséges.

dec. 27. 16:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Milyen színvonalú a képzés? Egyetem után mik a lehetőségek?
dec. 27. 16:14
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

Eléggé színvonalas, mivel általános nyelvtan mellett nyelvelméletről, szókincse, irodalomról is szó esik. Van pár szigorú tanár, de kb mindenhol előfordul.

Tanév végét vagy zh-val vagy beadandóval teljesíted.

Tanár mellett lehetsz tolmács, fordító. Emellett call centeres munkák az adott nyelven, bár inkább az előbbit ajánlom.

Erasmus ösztöndíjra egyetem alatt mindenképpen menj ki egy félévet.

dec. 27. 16:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Mennyi esély van fordító, tolmács munkát találni? Te milyen szakon végeztél? Érdemes 2 nyelvet tanulni, vagy minornak felvenni valami általánosabb szakot (pl történelem, magyar)?
dec. 27. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:
91%

Engem is érdekel, de személyes okok miatt. De nem.az ELTE és nem.a lengyel, nem.a cseh. Jelenleg meg mást tanulok, de végzős vagyok...

Itt megtanulom a szakdogát, stresszelést, hogyan szivatnak a tanárok. Stb.

Lengyellel nem lősz mellé. Keményen jön be a lengyel tőke pl.

De a kérdés az, hogy mennyire van ismereted az adott nyelvből? Meg mi a motiváció?

Tolmécs, fordító jó. De abba kell iszonyat meló. Szerintem 0 tudással, főleg lengyelre ne menj.

dec. 27. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!