Milyenek a kilátások egy nyelvszak után az ELTE-n?
Érdekelne akár a szlavisztika, cseh, lengyel, vagy skandináv nyelvek, esetleg olasz.
Szóbeli kommunikációban nem vagyok jó, viszont szerintem élveznék szövegekkel foglalkozni. Milyen lehetőség van mondjuk egy lengyel-cseh szak elvégzése után? Vagy tanuljak inkább történelmet, vagy szabad bölcsészetet, vagy egy másik általánosabb szakot?
Spanyol főszakos voltam, olasz minorral.
Mehetsz tovább fordító és tolmácsképzésre, de ott a legtöbb esetben az angolnak kell lennie az egyik nyelvnek.
Most sokáig kerestem állást így nagyon átböngésztem az álláshirdető portálokat. Leginkább multihoz keresnek embereket nyelvtudással. (Pl. ügyfélszolgálat, IT Helpdesk, sales, könyvelő stb.) Itt jó ha van más tudásod is nem csak a nyelv. Mert hiába tudsz olaszul, ha a könyveléshez vagy IT-hoz nem értesz. Ezek mellé is a legtobb esetben felsőfokú angolt kérnek. Esetleg mehetsz nagykövetségre is dolgozni. (Nem azt mondom, hogy mindenképpen felvesznek, csak azt, hogy van esély.)
Én a nyelvvel dolgoztam IT Helpdesk-ben, a mostani munkámnak pedig semmi köze a nyelvekhez.
#2 az IT helpdesk mit jelent?
Szerintem ritkább nyelveket pl cseh, lengyelt megéri a tanulni, mert azokat nagyon kevesen beszélik itthon. De mondjuk egy olaszt kevésbé, mert azt azért beszélik, de ahhoz képest nincs rá valami nagy kereslet.
3-as
Egy bizonyos cég dolgozói hívtak fel IT jellegű problémákkal. (Nem tudták bekapcsolni a gépet, nem működött az adott program, elfelejtették a jelszót stb.) Abban különbözik a sima ügyfélszolgálattól, hogy nem random emberek hivogattak, hanem csak 1 cég dolgozói. Hívják még service desk agent-nek is.
Ez egy nagyon jó kérdés 😀
Mint írtam, elsősorban szövegekkel foglalkoznék, pl fordítás, vagy akár irodalmi kutatásokat, esszéket írni. Elmerülni kicsit a lengyel, cseh, skandináv, stb kultúrákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!