Ez a fogalmazás hányas értékelést érdemelne 10. osztályban?
Húsvét a karantén idején
A tavasz szó hallatán elsősorban a kellemes időjárások, a húsvéti ünnepek és a növények újjászületése jut eszünkbe. Ha belegondolunk minden egyes tavasz erről szólt az elmúlt években. Azonban a 2020-as tavasz eltért a megszokottól. Minden rémálmot felülmúló visszafordíthatatlan vírus támadt hazánkra, amely megváltoztatta az emberek mindennapjait. Remélhetőleg egy szép napon túl leszünk a stresszes, félelembekeltő szürke hétköznapokon, és visszacsöppenhetünk a megszokott heti rendünkhöz. A jövőnk bizonytalan, de erősnek, és kitartónak kell lennünk, amíg le nem küzdjük a koronavírust.
Saját tapasztalatom szerint a tavaszi ünnepünk teljesen megváltozott minden szempontból véve, a hagyományoktól eltért az idei húsvét. Nálunk a nagyszombat és a húsvétvasárnap tölt be nagy szerepet az ünnepek során. Nem voltunk szentmisén, majd húsvéti sonka az asztalon nagyszombat estéjén, elmaradt a hétfői locsolás, nem találkoztam a szeretett rokonaimmal, ismerőseimmel az ünnepek alatt. Számomra egy általános húsvét a nagy családi összejövetelekről, és a közös ebédről szól, ami idén teljesen kimaradt a kijárási tilalom miatt. A családi köszöntő írásban és telefonon keresztül történt most, remélem a következő ünnepnapon már együtt lehet a család. Viszont a szüleimmel együtt tölthettem az időt az ünnepek alatt, ami számomra igazán sokat jelentett, mert nagyon ritkán tudunk hármasban maradni. Társasjátékoztunk, beszélgettünk, sakkoztunk és kártyáztunk, sétáltunk a kutyánkkal az utcánkban. Mivel jól éreztük magunkat otthon, hamar el is telt az idő, és a húsvéti ünnepek egy csettintéssel véget is ért. Emlékezetes, és tanulságos húsvét volt, amit soha nem fogok elfelejteni. A tanulság az volt, hogy kitartónak, türelmesnek kell lenni a karantén idején és fel kell találni magunkat a négy fal között.
A tavasz vége fele tartunk, egyre szebb az időjárás kint a szabadban, csiripelő madarak repdesnek a fák között, és az élettelen utcát látván tova szállnak. Végezetül csak annyit mondhatok, hogy mindenki legyen racionalista, türelmes ez idő alatt. Most az a legfontosabb, hogy mindenki átvészelje ezt az időszakot. Reménykedjünk a legjobbakban, erősnek és optimistának kell lennünk, vigyázzon mindenki magára, tartsunk össze a végezetig.
Én élveztem olvasni😃 úgyhogy ötöst adtam volna rá én is.
Szerintem néhány ember szemét szúrta, hogy milyen tisztán és értelmeset írtál.
Attól függ, hogy mi volt a feladat. Mert ha teljesen félreértetted, akkor hiába írtál egy (amúgy tök jó) fogalmazást akár.
"Szerintem néhány ember szemét szúrta, hogy"
Szerinted egyáltalán hányan olvasták el, és gondolták át a szavazók közül? ;-)
Kérdező, egyébként hogy jut eszedbe a nyár kellős közepén megkérdezni ezt? Már nem tök mindegy? Főleg, ha ötöst kaptál rá... Vagy olyan ritkán kapsz ötöst, hogy még mindig ebből élsz? :) (Akkor gratulálok! Tényleg.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!