Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Angol nyelvoktató MA az...

Angol nyelvoktató MA az ELTE-n, tényleg kell "idegennyelvi hozzájárulást" fizetni még ha állami ösztöndíjas képzésen is vagyok?

Figyelt kérdés

Idén végzek az ELTE-n anglisztika BA-n és az angol nyelvoktató MA-ra szerettem volna jelentkezni ugyanitt. Viszont egyik kérdésnél olvastam erről a fizetési kötelezettségről, aztán a felvi-n le is csekkoltam:

Idegennyelvi hozzájárulás

A képzésen kötelezően befizetendő idegennyelvi hozzájárulás mértéke: 150 000 Ft/félév.

Ez most mi a franc? Állami ösztöndíjason is fizetnem kéne 4x150 ezret?? Esetleg aki itt tanul/tanul, ezt ténylegesen ki kell fizetni? Egyáltalán mit kéne kifizetni, hát angolul kéne tanulni, anglisztikán sem fizettem ezt ki... Látom, hogy Pázmányon is van ilyen képzés, viszont én az ELTE-re akartam volna menni, de így meg értelmét nem látom, mert fizetni nem szeretnék ha már államin vagyok.

febr. 11. 00:07
 1/4 anonim ***** válasza:
19%
Ez elvileg csak a kulfoldieknek van
febr. 11. 11:56
 2/4 anonim ***** válasza:
85%
Mivel a képzés nyelve az angol, ezért idegennyelvi hozzájárulást kell fizetni függetlenül attól, hogy maga a képzés államilag támogatott. Ez minden szakra vonatkozik. Fenn van az egyetem honlapján és a felvi is ezt írja le.
febr. 11. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:
61%
ha megnézted volna, hogy az anglisztika képzési nyelve a magyar, akkor nem írnál marhaságokat.
febr. 11. 13:03
 4/4 anonim ***** válasza:

A magyar nyelvű anglisztikàra a magyarok jelentkeznek (természetesen angolul zajlik az oktatàs, de így különböztetik meg a külföldiektől)

Angol nyelvűre mennek a külfik.

febr. 12. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!