Mit csináljak, hogy amiatt, hogy már mostanában annyian leszólják a kitűnőket, szégyenlem, hogy én mindig az voltam?
Részigazságok vannak abban, amit írsz. Az tény, hogy nem attól lesz valaki garantáltan sikeres, mert 12 évig kitűnő eredményeket produkált, illetőleg a tárgyi tudás csak egy része azoknak a skilleknek, amelyek az életben való boldoguláshoz kellenek. Ugyanakkor nagyon elrugaszkodott a világ egy olyan irányba, hogy aki rosszul tanul, az nem azért van véletlenül sem, mert lusta, sz*rik rá, vagy egyszerűen csak buta, hanem mert ő annyira különleges, UNATKOZIK, mert ő már tud mindent és azok az egyszerű dolgok, amelyek elhangzanak egy 11-es fizika órán nem kötik le, mert már 6 évesen is derivált. Hányszor hallod azt a dumát, hogy "okos, csak lusta". Ki és miből állapította ezt meg? Attól, hogy vannak az életben dolgok, amelyekben jól teljesít, még nem automatikusan okos. Ugyanez az a duma, hogy "a részvétel a fontos". Ezzel annak az eredményét degradálják, aki tényleg jól teljesített, ami mögött lehet tényleges munka, mondjuk az utolsó versenyzőhöz képest, ezzel sem értek egyet, mert a kemény munka nincs elismerve, holott az életben, felnőttként sem elegendő megjelenni a munkahelyünkön, teljesíteni kell, ha versenyszférában helyezkedik el az ember, akkor bizony többet kell felmutatni Átlag Gizi 2 éves OKJ-s papírjánál.
Megértem a dühöd. Nem értek egyet azzal, hogy ne jutalmazzák a jó tanulókat. Igenis ki kell emelni azt, aki jól teljesít. Nem biztos, hogy jelent bármit a jövőben, de a munkahelyen is azt jutalmazzák, aki kiemelkedően végezte a munkáját és nem megy oda pattogni Kis Jóska, hogy őt bántja, hogy ő nem kap semmit, hiszen páros lábbal lenne kirúgva, ha a nulla teljesítménye mellé még vekengene is.
Minden balfasznak azt mondják a tanárok, hogy különleges képességű gyerek, csak lusta tanulni. Én is hányszor hallottam... Mindig tudtam, hogy csak a sablon hülyeséget mondják, bár nálam véletlenül pont beletaláltak.
Azért húzzák le mostanában a kitűnőket, mert túl lettek sztárolva. Megvan, mikor, melyik tárgyból kell ötösre végezni (hetedik év vége, nyolcadik félév, majd középiskolában természettudományos tantárgy utolsó két éve, plusz az érettségitárgyak 11-12), de ezen kívül a valódi lényege a jegynek csak az, hogy görbüljön. Amennyiben továbbtanuláshoz kell a tárgy, akkor meg az a legfontosabb, hogy minél jobban feltérképezze a tanár a hiányosságaid a számonkérésekkel, még ha ez a jegy rovására is megy.
Gondolom az érettségid nem lett 100%, kérdező, hiába volt idén extra könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!