Mennyire szégyenletes ha 21 évesen fejezem be az iskolát? (Hosszú)
(Kérlek a helyesírási hibáimat haggyátok figyelmen kívül, mert soha nem jártam magyar iskolába és nem is laktam magyarban, köszönöm.)
Szóval úgy volt hogy otthon elég jó tanuló voltam, a 9. befejeztem, de ezen a nyáron kiköltöztünk Németországba, úgy hogy ez kukkot sem beszéltem németül. Szóval bekerültem ilyen 'kisegítő' osztályba ahol külön vannak német óráim a többi gyerekkel aki nem tud németül. E mellet vannak normális óráink németékkel (matek, angol, rajz).. csak ház engem nyolcadikba tettek. (Állítólag így jobb nekünk ha lejjebb raknak.)
Ez jelenleg egy gimnáziumban történik de amikor vége lesz ennek az osztálynak (2 évig lehetünk benne) akkor majd eldöntik hogy melyik fajta iskolába mehetünk. -Szóval nagy valószínűséggel nem maradhatunk gimnáziumban. Mert itt jó nehéz és kb lehetetlen hogy annyira jól megtanuljak németül.
Ráadásul ebben az osztályban alig lehet haladni mert egy csomóan csak játszani járnak be és nem veszik komolyan. Szóval ennek kapcsán felmerült hogy jövőre a szüleim átraknak egy magániskolába (apum munkája miatt mehetnék, különben nincs annyi pénzünk), ami bár nem gimnázium, de itt is lehet érettségizni- ha jól tanulunk.
(Itt a gimnáziumok meg egy másik fajta iskolával lehet érettségit szerezni végén.)
Ez az iskola 13.-ig tart, (lassabban veszik az anyagot) szóval ha sikerülne az érettségis osztályba bekerülnem és ott is maradni akkor is csak 21 évesen fejezném be az iskolát.
Viszont nem biztos hogy sikerülne, szóval rosszabb osztályban 9. vagy 10. fejezném be az iskolát aztán mehetnék szakmát tanulni. Az után lehet még érettségit szerezni de hosszabb az út.
Azzal hogy ott maradjak ahol vagyok az a gond hogy nem nagyon haladunk/tanulunk ezzel az osztállyal, azokban az órákban amiket meg a normális osztállyal töltünk, lenéznek mert nem tudunk németül meg azért is mert mindegy hogy mi is írjuk a dolgozatokat, úgysem fogunk rá jegyet kapni a félév végén, meg külünben is csak hülye külföldiek vagyunk akik zavarnak. Úgy érzem hogy kész idő pocsékolás és nem igazán szeretnék még egy ilyen évet, még akkor se ha ott is lennének ilyen 'elnezesek' hogy nem tudok rendesen németül. Az után meg ugyon ott tartanék, hogy valószínűleg gimnáziumban nem maradhatnék és aztán meg jönne ez.
Mivel szinte kitűnő tanuló voltam otthon soha nem is fordult meg a fejemben hogy nem sikerül egyetemre mennem (idáig), szóval ezért vagyok ennyire ráállva erre az érettségi ügyre.
Tanulni tanulok de nagyon nehéz a nyelv (idáig jutottam hogy meg tudom érteni hogy mit akarnak a tanárok de beszélni félek, összetettebb mondatokat írni nem tudok, és a könyveket sem értem -pl. Politikában/biológiában mindig annyi olyan szó van amit nem ismerek hogy meg se értem miről van szó).
Jelenleg 16 èves vagyok, se én sem a szüleim nem tudják mi lenne a legjobb de ha legjobban sülne el minden akkor is csak 21 évesen tudnám befejezni és ez olyan rosszul esik, főleg hogy még csak nem is biztos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!