Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen pedagógiai üzenete...

Milyen pedagógiai üzenete van, ha minden diák kettest kap, aki semmit se csinált az online oktatás ideje alatt?

Figyelt kérdés

Igazgatói ukáz, hogy SENKI sem bukhat meg év végén. A digitális oktatás miatt tanulót hátrány nem érhet, ennek következménye hogy azon nem kevés tanuló, akik semmit a világon nem csináltak az online oktatás hónapjai alatt, azok is megkapják a kettest. A semmire.

Vannak akik egy darab beadandót be nem küldtek, egy tesztet ki nem töltöttek, egy online órán részt nem vettek. Teljesen el voltak tűnve márc közepe óta.

És ezeknek is meg kell adni a kettest. Ha egy tollvonást se tettek a félévben, akkor is.

Ennek milyen pedagógiai üzenete lesz?

2020. jún. 9. 10:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Azért az is kérdés, hogy csak a te tárgyadból nem készültek, vagy semelyikből sem. Ha semelyikből sem, akkor valószínűleg nem is olyan ambiciózusak, hogy tovább akarjanak tanulni.

Ha csak egy tárgyból nem készültek, akkor kérdés, hogy fontos-e nekik a továbbtanulás szempontjából vagy nem. Több volt osztálytársamnak is nem egyszer a gimi során osztályozót kellett tennie kémiából, bioszból, mert év közben megbuktak, egyedül utolsó évben hajtottak arra, hogy a kettes mindenképpen meglegyen. Mégis felvették őket jó egyetemre - nyilván olyanra, ahol semmi szükségük nem volt ezekre a tárgyakra és ezért nem is nézték őket. Én utolsó évben teljesen elengedtem a bioszt, annyira hogy még a javító dolgozatot sem írtam meg, szóval kettes lettem. És nyugodt szívvel megtehettem ezt, mert totál nem számított bele a továbbtanulási pontjaimba.

2020. jún. 9. 12:43
 12/30 anonim ***** válasza:

"nekem, személy szerint nekem miért kell kettest adnom annak a diáknak aki 1 órán részt nem vett, egy tesztet vissza nem küldött? kettes mire? A semmire?"

Volt olyan diákod, aki az első félévben bukott, és februárban meg március első felében se csinált semmit? Az ilyet lenne jogos meghúzni. De aki legalább az első félévet megcsinálta legalább kettesre, azt milyen alapon?

2020. jún. 12. 17:55
 13/30 A kérdező kommentje:

"De aki legalább az első félévet megcsinálta legalább kettesre, azt milyen alapon?"

Van nem is egy olyan diák akinek az első féléve egyes lett nálam, és az volt az (üres) duma hogy "majd a 2. félévben belehúz"

Hát nem húztak bele, még annyit se csináltak mint előtte.

TEHÁT AKKOR ÖSSZEGEZVE

1. félév egyes

2. félév zéró teljesítmény

és mindezek után kettesre kell zárjam őket mert "jajjjj szegények hát a vírus" közben pedig csak lusta trógerek semmi több....

Akkor újra megkérdem: kettes? Mire? A semmire?

2020. jún. 12. 18:46
 14/30 anonim ***** válasza:

Majd ha rajtad múlik, ne így csináld. Most nem rajtad múlik, hanem az igazgató, KLIK, stb. felelőssége. Ha az ő lelkiismeretük tiszta, akkor a tied is nyugodtan lehet az.

"Teljesen el voltak tűnve márc közepe óta."

Nálam is vannak ilyenek, de nem tudhatjuk, hogy mi miatt tűntek el... Lehet, hogy tényleg elháríthatatlan műszaki ok miatt. Vagy betegség. Vagy bármi. Tudok olyan iskoláról, ahol a szülőknek naponta be kellett jelentkezniük az ofőnél, hogy mi a helyzet, de nálunk csak annyit mondott a KLIK, hogy csak az írható be hiányzónak, aki az online órán nem jelenik meg - azt viszont nem is volt kötelező tartani. Messziről lehetett látni már a kezdet kezdetén, hogy ilyen körülmények között csak és kizárólag azok fognak tanulni, akik akarnak, minden a diákok hozzáállásán fog múlni, az egyes tanárok (de még az ofők) számára is követhetetlen lesz, hogy mikor melyik gyerekkel mi van.

Mindegy, ez most egy ilyen helyzet volt, a világjárvány az világjárvány, erre senki se volt kiképezve, a főnökeink se. Ha azt mondták, hogy senki se bukjon meg, akkor ne buktass meg senkit. Zárd le őket úgy, ahogy mondták, a többieket meg úgy, ahogy gondolod, aztán majd jövőre... valami majd csak lesz jövőre... Mindenesetre majd említsd meg az év végi értekezleten, hogy azért ez így nem volt normális, legközelebb erre valami mást kéne kitalálni. Addig még van egy év akkor is, ha közben lesz második hullám is.

2020. jún. 12. 19:25
 15/30 anonim ***** válasza:

"kiadja a tanár a feladatokat, de egy órát se tart meg... nálunk a nyelvóra is így volt"

A nyelvtanulás pont az, aminél (egy bizonyos nyelvi szint után - és igaziból már azoknál is, akik szeptemberben kezdték az adott nyelvet, megvan ez a nyelvi szint) már igenis elég a sok-sok kiadott feladat, mert nem attól lesz egyre jobb a diák, ha mindig valami új tananyagot vesz, amihez kell a tanár, hogy elmagyarázza, hanem attól, ha minél többet gyakorolja azokat a szavakat, nyelvtani szerkezeteket, stb., amiket már tanult, csak még nem gyakorolt be eléggé, illetve ha ezek segítségével újabb szavakat, kifejezéseket tanulhat - na de ehhez nem kell maga a tanár: elég a jól összeállított feladatsor, na meg a diák megfelelő hozzáállása. A tanár úgyse tudja a diák helyett begyakorolni, amit kell (akkor se, ha nincs járvány, hanem ott van vele egy tanteremben egész óra alatt). Viszont ha ad neki pl. egy online elérhető kötelező olvasmányt (szöveggel, hanganyaggal, illusztrációkkal, a szöveg olvasása előtt/közben/alatt megoldandó feladatokkal, azzal elérheti, hogy a diák pár órácskát gyakorolja a nyelvet. Tele van a net nyelvtanulást segítő oldalakkal, ahol minden készséget gyakorolhat, igen, a beszédet is (és végre nem csak ugyanazokkal az emberekkel, akikkel a nyelvórákon általában, hanem idegenekkel is). Ha akarja. Ez a nagy kérdés, hogy akarja-e. Mert ha a diák nem akarja, akkor mindegy, hogy offline vagy online órán tölti-e a tanár azzal az idejét, hogy arra vár, hátha majd végre megjön a diák munkakedve...

2020. jún. 12. 19:40
 16/30 A kérdező kommentje:

"Nálam is vannak ilyenek, de nem tudhatjuk, hogy mi miatt tűntek el..."

ne legyünk már ennyire megjátszottan naivak. Az eseten 99%-ában pontosan tudható miért tűntek el.... betegség műszaki ok stb?

Ugyan!! Azért mert tudták hogy végre itt az alkalom a "legális" lógásra nulla következménnyel! És igazuk lett? Igazuk lett!

2020. jún. 13. 08:47
 17/30 anonim ***** válasza:

"Az eseten 99%-ában pontosan tudható miért tűntek el...."

De akkor is ott van az az 1%, amit nem tudhatunk. És nem a mi dolgunk, hogy kinyomozzuk. A mi dolgunk az, amit a főnök mond.

"Azért mert tudták hogy végre itt az alkalom a "legális" lógásra nulla következménnyel!"

Tudni nem tudták előre, hiszen mi sem tudtunk előre pontosan semmit, csak találgathattunk.

A tanulni hajlandó, akaró gyerekek is belefutottak mindenféle gondokba műszakilag is (tömegesen letiltotta az e-mail címüket a levelezőrendszer, az egész városban leállt az internetszolgáltatás egy időre mindegyik szolgáltatónál, stb.), tehát ha akarták, akkor se tudták tartani a határidőket - ami már eleve maga után vonhatott volna egy-egy elégtelent, hiszen iskolai környezetben azt adtam volna, ha nincs kész valami határidőre. De előre sejthető volt, hogy lesznek ilyen gondok, ezért én eleve elhatároztam, hogy nem fogom szankcionálni. Úgy fogtam fel, mint javítási lehetőséget mindenki számára: aki akarta, az fel tudta húzni az átlagát, hogy év végén eggyel jobb jegyet kapjon, mint félévkor, aki meg nem, az megkapja ugyanazt. Egy kicsit azzal cifráztam, hogy aki semmit se küldött, annak adtam időnként egy-egy egyest, amitől volt, aki észbe kapott - aki meg nem, az nem.

"nulla következménnyel! És igazuk lett? Igazuk lett!"

Nem lett igazuk. Ha azonnali, elégtelenben kifejezett következmény nincs is, azért mindig van következmény - csak nem mindig azonnal érkezik. Aki arra használta fel ezt az időszakot, hogy a lógásra szoktassa rá magát még jobban, annak jövőre még nehezebb lesz a dolga, mert újra beindul majd az iskolai oktatás - ha meg akkor már dolgozni fog, akkor az lesz neki nehezebb, mert eleve ilyen a hozzáállása, és ez nyilván nem fogja megkönnyíteni a dolgát, sőt!

2020. jún. 13. 09:47
 18/30 A kérdező kommentje:

"A tanulni hajlandó, akaró gyerekek is belefutottak mindenféle gondokba műszakilag is (tömegesen letiltotta az e-mail címüket a levelezőrendszer, az egész városban leállt az internetszolgáltatás egy időre mindegyik szolgáltatónál, stb.),"

Hagyjuk már ezeket az üres szar nulla dumákat! Nagyon gyér!!!

Milyen műszakim ok az ami márc 015-jún 15 között folyamatosan fennáll? mert csomó olyan diák van aki gyakorlatilag "halottnak " tekintendő, mert ezen idő alatt NULLA kommunikációt folytattak tanulmányi ügyekben!

(de azért a face meg az insta tele van a fotóikkal posztjaikkal.... műszaki ok mi???????

)

SZAR ÜRES NULLA DUMA.

Lógós trógerek semmi több!

2020. jún. 13. 10:16
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy szarul esik, hogy le se szarnak, erre még jutalmat is kapnak. Lépj túl rajta. Jövőre úgyis meg fognak bukni, hogyha ugyanez lesz a hozzáállásuk.

Tekintsd inkább úgy, hogy ezek a lógósok kaptak egy kvázi második esélyt, aztán vagy élnek vele, vagy nem.

2020. jún. 13. 11:39
 20/30 anonim ***** válasza:

""A tanulni hajlandó, akaró gyerekek is belefutottak mindenféle gondokba műszakilag is (tömegesen letiltotta az e-mail címüket a levelezőrendszer, az egész városban leállt az internetszolgáltatás egy időre mindegyik szolgáltatónál, stb.),"

Hagyjuk már ezeket az üres szar nulla dumákat! Nagyon gyér!!!"

Van olyan ember, akinek elhinnéd, ha hasonló problémákról számolna be? Mert ha nincs, akkor kár is veled beszélgetni...

Azt, hogy az egész városban (Budapest melletti kisebb városról van szó) leállt, nem tudtam ellenőrizni, ezt csak a gyerek írta, aki ott lakik, és az nem derült ki, hogy mennyi időre, de erre hivatkozva küldte csak késve a megoldásait. Viszont a mindenféle hírportálok is beszámoltak olyasmiről, hogy az internetszolgáltatók nem bírnak a hirtelen megnövekedett igénnyel, nem? Az is mind kamu duma volt? Veled még sose volt olyan, hogy egy időre elment az internet békeidőben is? Akár órákra. És ha pont az volt az a pár óra, amikorra időzítettél egy feladatot, akkor mit tudtál csinálni? Elnézést kértél utólag, vagy telefonon, de ha nem volt net, akkor nem volt net. Nem mellesleg eszközt még csak-csak, de internetelérést nem biztosított a KLIK se a diákoknak, se a tanároknak, tehát eleve hogy lett volna elvárható, hogy bármilyen szinten legyen net is, számítógép is otthon???

Azt meg, hogy sok gyereknek letiltotta a gmail az e-mail címét, az iskolai rendszergazda is megerősítette. Ekkor a lelkiismeretes gyerekek a saját, privát e-mail címükről írtak, hogy mi újság (amivel kapcsolatban erősen felmerülnek adatvédelmi kérdések, amiről eddig egy árva szót nem hallottam a KLIK részéről, pedig nagyon súlyos kérdéseket lehetne és szerintem kellene is feszegetni!), vagy megkérték egy osztálytársukat, hogy továbbítsa nekem az ő házijukat is. Tehát igen, ezt meg lehetett oldani, ha akarta a gyerek. De nyilván tudni lehetett előre, hogy lesznek, akik semmit se tesznek majd semmilyen felmerülő probléma megoldása érdekében - és lettek is.

Nekem viszont nem volt dolgom, hogy (napi szinten, hiszen úgy lett volna értelme) utánajárjak, hogy pontosan melyik gyerekkel mi van, megoldódott-e már a korábbi probléma, ha volt, illetve felmerült-e újabb, és ha igen, várhatóan mikorra fog megoldódni, stb.

"Milyen műszakim ok az ami márc 015-jún 15 között folyamatosan fennáll?"

Pl. az, hogy akár már februárban bedöglik a számítógépe, és nincs hipp-hopp száz ezer forintja a családnak újat venni... Pl. azért, mert az egyetlen kereső épp elveszítette a munkáját pont a járvány kapcsán...

"mert csomó olyan diák van aki gyakorlatilag "halottnak " tekintendő, mert ezen idő alatt NULLA kommunikációt folytattak tanulmányi ügyekben!

(de azért a face meg az insta tele van a fotóikkal posztjaikkal.... műszaki ok mi???????"

Ha tudtad, hogy miket posztolnak, akkor ott volt a kezedben a megoldás, hogy milyen csatornán érd el őket...

"Lógós trógerek semmi több!"

Igen, vannak köztük. Mondjuk vannak, akikről 100%-ra meg tudod mondani, hogy ők azok, akik bukást érdemelnek. Meg vannak azok, akiken látszik, hogy dolgoznak. De mi van a középmezőnnyel? Milyen alapon dönthetnéd el, hogy pontosan kik az egyértelműen lógós kategória és kik azok, akik annyira azért mégsem, hogy meg is bukjanak miatta? Nem lehet tudni. Pont ezért mondták, hogy ne buktass meg senkit.

2020. jún. 13. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!