Gimnáziumban miért akarnak nevelni a tanárok?
Persze vannak szabályok azokat tartassák be, de miért akarnak nevelni 15-19 éves embereket?
Általánosban még megértem de ezen a szinten már nem, ilyenkor szerintem ez már csak a szülőre és magára a gyerekre tartozik.
Konkrétan semmire, de egy pár példa:
-leszólják ha valaki nem csinál házit
-ha nem veszel részt a programokon leszólnak
-van egy tanár aki nem "engedi", hogy a folyosón a földön üljön valaki
-vannak tanárok akik nem "engedik" a csúnya beszédet
Stb... volt már olyan is, hogy valakinek olyanért adtak tanárit mert csinált valamit, pedig arról a avlamiről szó sincs a házirendben. És nem illegális meg semmi ilyesmi
Ezt meg is értem egy egyházi iskolában vagy hasonló, de egy sima mezei gimnáziumban például nem. Van 600 diák mindegyiket máshogy nevelték, mindegyiknek másak a nézetei, a személyisége stb...
Ha valami nincs benne a házirendbe vagy nem illegális nem értem miért zavarja őket.
Ez pár példa volt a sok közül.
Egyébként meg nem értem miért olyan nagy bajok amiket felsoroltál.
Ha valaki nem mindig ír házit de egyébként jól tanul az miért is baj?
Ha valaki esetleg leül a földre mert ott van hely? Húha ez már felháborító
Ha valaki csúnyán beszél abban mi a baj? Azok is ugyan olyan szavak mint a többi, nem értem sok embernek miért tabu. Persze az idegesítő ha valakinek minden második szava káromkodás de ez elég ritka.
Ha nem zavarod mások tanulását és a tanár munkáját, vakamint nem csak alibi miatt jársz iskolába nem értem ezek miért bajok.
Nem azért járok gimnáziumba, hogy egy tanár "megneveljen", hanem mert tovább szeretnék tanulni
Neked ugyanazt tudom mondani mint #5ösnek.
Ezek olyan dolgok amik nincsenek a házirendbe, plusz nem órán történnek, és nem zavarják az órát. A házifeladatot is elmagyaráztam, hogy nem értem miért tragédia ha egy jó tanuló nem mindig ír.
Mondtam, hogy a szabályokat betartom, nem arról van szó hogy nem
Engem nem azért irattak gimnázumba és nem is azért járok, hogy "megneveljenek", igen is nevelnek a szűlők ráadásul úgy, ahogy ők a legjobbnak tartják (vannak kivételek)
Szerintem az, hogy tovább akarok tanulni nem jogosít fel egy tanárt se arra, hogy bele szóljon az életembe. Főleg ha jól tanulok és betartom a szabályokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!