Mennyi időt vesz el egy egyetem az ember napjából?
#1 Igen, ez egy nagyon értelmes válasz, mert direkt leírtam, hogy akinek ez jut az eszébe, az írja le a saját tapasztalatait (de aki egy kicsit agyafúrtabb az leírhatja mondjuk az ismerőse tapasztalatait is) vagy írjon általánosságot.
#2 Köszönöm szépen.
Jöhetnek még válaszok.
Nekem egy átlagos félévem kb így nézett ki:
Heti kettő olyan nap, amikor reggeltől estig bent voltam az egyetemen, azaz volt 4-5 db átlagosan 1,5 órás előadásom vagy gyakorlatom. Másik két nap pedig volt 2-3 db 1,5 órás előadásom vagy gyakorlatom, ezek voltak a fix óráim, ezekhez jött még hozzá kb hetente 1 db ilyen-olyan laborgyakorlat, amik többnyire 1 órásak voltak. A péntekem pedig talán mindegyik félévben szabad volt.
Átlagosan a 1,5 órás előadásokat, gyakorlatokat egyben szokták megtartani, és ez esetben 20 perc körüli szünet van kettő előadás között, persze ez is változó.
Személy szerint nekem a legrosszabb az tudott lenni, ha sok lyukasórám volt, mert nagyon nehéz volt hasznosan eltölteni azokat az időket, mégis elment velük a nap.
Nekem most úgy nézett ki az órarendem hogy volt hétfőn 2 órám, kedden is 2, szerdán 3, csütörtökön 2 és pénteken 2. Ezek általában egymás után, 1 nap volt amikor reggel meg este is volt tehát vissza kellett menni. Viszont mivel ebből volt jó pár előadás is, azokra nem nagyon jártam be. Ez corvinus gazdmen szakon az átlagos óraszám, azért ez a lazábbak közé tartozik. (mármint csak az órák mennyiségét nézve) A szünetek 20 percesek illetve van egy 30 perces ebédidőben.
De javaslom hogy nézd meg a tantervet a szakodra vonatkozóan, és ott látni fogod hogy kb hány órád lesz hetente a kötelezőkből, ehhez hozzászámolsz még pár tárgyat hogy meglegyen kb a 30 kredit, és tudni fogod hogy mennyi elfoglaltsággal jár az egyetem. Onnantól már csak azon múlik hogy mennyire jól tudod felvenni a tárgyakat hogy olyan órarended legyen amit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!