Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érdemes ott tanulnom?

Érdemes ott tanulnom?

Figyelt kérdés

A Debreceni Egyetemre jelentkeztem, aminek anya nem nagyon örül. Igaz, hogy messze van a falutól, ahol én lakom és Miskolc sokkal közelebb lenne. Lenne ott egy barátnőm, csak ugye más szakon. Nem vagyok a legönállóbb ember, de úgy gondolom, hogy egyszer úgyis el kell kezdenem az életet, ráadásul eddig akit megkérdeztem, mind azt mondták hogy a debreceni sokkal jobb egyetem. Anya rendszeresen meséli nekem, hogy a kollégái szerint mennyire rossz lenne ott nekem egyedül, és hogy ők nem engednének.

Még van időm megváltoztatni a sorrendemet. Tudtok tanácsot adni?

2020. máj. 23. 22:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor el kell kezdeni az önallo életet
2020. máj. 23. 22:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem a DE az egy jo egyetem,orszagosan is, sot szerintem valamivel jobb mint a miskolci.( nem leszolasbol) Igen elobb utobb el kell kezdened az onallo eletet, ez pedig egy jo lehetoseg arra. Az meg jo dolog, ha lesz egy ismeros is ott, de ugyis sok embert meg fogsz ismerni az egyetemen, uj baratsagokat fogsz kotni. Ha tenyleg tetszik az egyetem es motival ez az egesz, akkor vagj bele, anyudek meg majd megbekelnek vele!
2020. máj. 24. 23:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Oda menj, ahova a szíved húz, anyukád nem dönthet mindig helyetted és neked kell majd oda járnod, nem neki. Ismerek én is olyan lányt aki 19 éves, szíve szerint okj-re ment volna, de anyuci meg nagymami azt akarta hogy tanár legyen, és most szenved azon a szakon.
2020. máj. 25. 21:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Ez nálam is elég nagy dilemma volt tavaly ilyenkor. Én végül eljöttem Szegedre Budapest mellől, úgy, hogy senkit nem ismertem itt, és egyáltalán nem bántam meg. Nagyon sok új embert ismersz meg, és önállósodni sem olyan nehéz mint gondolják páran.Szerintem egy szuper lehetőség, mégiscsak ez egy "átmeneti állapot" az otthon lakás, és a teljesen egyedül boldogulás között. Arról nem is beszélve, hogy ilyen korban nagyon jó tud az lenni(akkor is ha egy nyugisabb ember vagy és nem hajnalban járkálnál haza), hogy a szüleid nincsenek folyton a nyomodban, nem kérdezik, hogy mikor jössz, hova mész stbstb. Az én anyukám is eléggé kétségbe volt esve eleinte és nem annyira támogatta, hogy ennyire messze kerüljek tőlük, de szerintem "ne hagyd magad", ő is meg fogja szokni a gondolatot, hogy elkezdtél felnőni,és ha látja azt, hogy minden rendben megy nem fog tovább aggódni. :) És igen, a DE azért színvonalasabb egyetem is mint a miskolci.
2020. máj. 25. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!