Megváltoztassam a sorrendet?
Sziasztok!
Idén érettségiztem, és gyógytornász szakra jelentkeztem. Ugyan az eredményeimet nem tudom pontosan, de érzéseim szerint felvennének. Eddig teljesen meg voltam róla győződve, hogy én ide szeretnék járni, de most elbizonytalanodtam. Anya szokta nekem hozni a híreket a kolléganőitől (ápolónő), hogy mennyire nehéz, mennyit kell magolni, nem éri meg, nem fogom bírni. Azt, hogy nehéz, eddig is tudtam, de ez a pár lebeszélő vélemény elgondolkodtatott. A harmadik helyre írtam be az orvosi diagnosztikai analitikust, és nagyon azon vagyok, hogy megváltoztatom a sorrendemet, és inkább azt választom elsőnek. Ti melyiket találnátok jobbnak? Esetleg akik ezen a szakon vannak tudnának segíteni?
Ha ennyire nem tudod mit akarsz, akkor inkább töröld a jelentkezésedet. Majd jövőre ha elhatároztad magadat jelentkezel ismét.
Azért mondom ezt mert többen vannak így,és rendszerint az lesz a vége h. nem tetszik neki valami, aztán elkezdi váltogatni a szakaokat. Évekig váltogatja, lefogynak az állami évei, ott maradnak szakma nélkül adóssággal a nyakukon...
És gondolod, az könnyebb lesz?
Válaszd azt, amivel a későbbiekben foglalkozni szeretnél, akármilyen nehéz is.
Megerősíteni csak te tudod saját magadat. Sokan vannak úgy hogy szeretnének egyetemre járni. Ez viszonylag könnyen meg is valósulhat, a nagyobbik kihívás az hogy érdemben hosszabb távban kell gondolkodni.
Aki erre még nem érett meg és nincs határozott álláspontja, legjobb ha halaszt 1-2 évet. OKJ-s képzést is lehetne egyetem előtt végezni, hogy egy kis gyakorlatod és rálátásod legyen a szakmára. Utána már sokkal könnyebb lesz dönteni hogy milyen egyetem milyen szak, ráadásul szakmád lesz. A legrosszabb döntés viszont bizonytalanság mellett szakokat váltogatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!