Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megváltoztassam a sorrendet?

Megváltoztassam a sorrendet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén érettségiztem, és gyógytornász szakra jelentkeztem. Ugyan az eredményeimet nem tudom pontosan, de érzéseim szerint felvennének. Eddig teljesen meg voltam róla győződve, hogy én ide szeretnék járni, de most elbizonytalanodtam. Anya szokta nekem hozni a híreket a kolléganőitől (ápolónő), hogy mennyire nehéz, mennyit kell magolni, nem éri meg, nem fogom bírni. Azt, hogy nehéz, eddig is tudtam, de ez a pár lebeszélő vélemény elgondolkodtatott. A harmadik helyre írtam be az orvosi diagnosztikai analitikust, és nagyon azon vagyok, hogy megváltoztatom a sorrendemet, és inkább azt választom elsőnek. Ti melyiket találnátok jobbnak? Esetleg akik ezen a szakon vannak tudnának segíteni?

2020. máj. 23. 22:55
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Ha ennyire nem tudod mit akarsz, akkor inkább töröld a jelentkezésedet. Majd jövőre ha elhatároztad magadat jelentkezel ismét.

Azért mondom ezt mert többen vannak így,és rendszerint az lesz a vége h. nem tetszik neki valami, aztán elkezdi váltogatni a szakaokat. Évekig váltogatja, lefogynak az állami évei, ott maradnak szakma nélkül adóssággal a nyakukon...

2020. máj. 23. 23:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha az elbizonytalanít, hogy anyád azt mondja, hogy nehéz, akkor tényleg jobb, ha inkább elmész dolgozni, amíg rá nem jössz, mi is az, amit akarsz.
2020. máj. 24. 07:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, hogy ilyen kérdésben nem idegeneknek kell dönteniük csák kétségbeestem és megerősítésre vártam. Mindenképpen szeretnék egyetemre járni, és rájöttem, hogy a diagnosztikai analitikus szak számomra megfelelőbb.
2020. máj. 24. 10:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

És gondolod, az könnyebb lesz?

Válaszd azt, amivel a későbbiekben foglalkozni szeretnél, akármilyen nehéz is.

2020. máj. 24. 10:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Megerősíteni csak te tudod saját magadat. Sokan vannak úgy hogy szeretnének egyetemre járni. Ez viszonylag könnyen meg is valósulhat, a nagyobbik kihívás az hogy érdemben hosszabb távban kell gondolkodni.

Aki erre még nem érett meg és nincs határozott álláspontja, legjobb ha halaszt 1-2 évet. OKJ-s képzést is lehetne egyetem előtt végezni, hogy egy kis gyakorlatod és rálátásod legyen a szakmára. Utána már sokkal könnyebb lesz dönteni hogy milyen egyetem milyen szak, ráadásul szakmád lesz. A legrosszabb döntés viszont bizonytalanság mellett szakokat váltogatni.

2020. máj. 24. 16:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem semmi gond azzal, hogy nem tudod mi lenne megfelelő, én sem tudtam anno érettségi után. Mindig jó tanuló voltam, de semmiben sem kiemelkedően jó, így pláne nehéz volt választani, hogy merre induljak (plusz rálátása sincs nagyon az embernek, leginkább csak a szülei szakmájáról tud valamit). Végül gyógytornásznak jelentkeztem, szintén anyukám javaslatára. Valóban nem volt könnyű, de elvégezhető. Viszont nem szerettem, nem éreztem, hogy én ezt akarnám csinálni, leginkább akkor derült ki számomra, amikor kórházi gyakorlatra mentünk és úgy éreztem, hogy nagyon le vagyok becsülve, plusz a legtöbb kórház felszereltsége is elkeserített, nem beszélve arról, hogy megfizetve sincsenek (kivéve ha maszekban tudod csinálni majd). Nagyon vártam a gyerekgyógyászat tárgyat, mint utolsó mentsvár, hogy majd abba fogok beleszeretni, hát sajnos nem... Elmentek az állami féléveim, de a finishben már hülyeség lett volna abbahagyni, sajnáltam a beleölt időt, pénzt, munkát, így befejeztem, de nem dolgoztam benne sosem. De nem feltétlen rossz ez mindenkinek :) Attól, hogy nehéz ne rettenj meg, szerintem minden szakon vannak nehéz tárgyak. Egyébként az alapok (első pár félév) az orvos diagnosztikán is ugyanaz, mint a gyógytornász szakon.
2020. máj. 24. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hasonló szakok. Azt válaszd amerre a szíved húz, vagy ha erzel magadban energiát, akkor utána elvégzed a gyógytornászt. 1 éve én sem tudtam 2 szak közül dönteni. Elkezdtem az egyiket és remélhetőleg párhuzamosan kezdem szeptembertől a másikat is. Sok sikert!
2020. máj. 25. 21:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
2020. máj. 26. 22:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!