Miért ilyen h.ülye módszerrel adnak jegyeket?
Ha valaki 1,63-ra áll, annak simán megadják a jobbik jegyet - kettest.
Ha valaki 4,63-ra áll, az marad négyes.
Ez tök igazságtalanság, mert én egész évben keményen tanultam, míg más csak melegedni járt be.
Alapból ha nincs meg a 2,00 átlag, én meg sem adnám neki a kettest, mert ha egész évben nem csinált semmit, akkor nehogy már megkapja a jobbik jegyet!
Nem vagyok stréber, de egész évben most még keményebben tanultam, mint eddig, a legrosszabb jegyem ebben az évben a 4-es alá volt. Se hármasom, se kettesem, se egyesem nem volt.
Magamhoz képest nagyon jól teljesítettem.
Igazságtalannak érzem.
Nálunk is monda több tanár, hogy egyesek csak melegedni járnak be. Ez egyrészt azért hülyeség, mert én télen majdnem megfagytam az iskolában, másrészt azért jártam iskolába, mert kötelező volt.
De egyébként a kérdésre válaszolva, nálunk is elvárták általában a kettes átlagot a ketteshez és 4,63-ra mindenki ötöst kapott.
#5-ös vagyok.
Az lehet, elég nyomi tanár.:D
Én úgy tudom, hogy .7-től kell megadni a jobb jegyet. De ezt a tanárnak nem kell betartani, ha meg tudja indokolni. Pl.: A diák sorban 1-eseket kapott, de egy könnyű tananyagból 5-öst szerzett, az meg felhúzta 2-esre a jegyét. Vagy csak simán be ír "órai munka" jegyet, esetedben mondjuk 2-3 4-est, átlagod máris 4.3.
A másik esetben, meg valószínűleg a vezetőség mondta, hogy nem buktathat, igen van ilyen is, elég sok. Ugye a statisztika, "iskola hírneve", meg az nekik is plusz nyűg. Ezért van, hogy néha minden hülyét át kell engedniük.
Lehet, hogy jobb lenne, egy olyan rendszer, ahol egyértelműen .x-től jár a jegy, de ezt is ki lehet játszani (mondjuk az előbb említett "órai munka" jeggyel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!