Milyen módszerrel tanuljak meg napi 20-50 oldalt?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, ha munka miatt csak napi 4-5 órám van, ami szabad tanulásra, akkor milyen módszerrel érdemes próbálkoznom? A tantárgy egyetemes történelem, tanár szakos vagyok. Előbb nem tudtam volna nekiállni, mert másik vizsgára készültem. Online szóbeli lesz.
Elolvasod: 2 perc/oldal
Kijegyzeteled: 5 perc/oldal
Memorizálás: amennyi kell.
Akkor dolgozd ki a tételeket! Maximum 2 A/4 oldal terjedelemben!
Ha nincs tétel, akkor állapíts meg olyanokat.
... O. K. leesett. Troll vagy. A tanárszakosoknak van oktatás- és tanulásmódszertan, tehát az alapján tudnod kell, hogyan kell tanulni. Ergo vagy troll vagy, vagy annyira hülye, aki ne akarjon tanítani.
#4: Egy tétel kidolgozva sosem 20 oldal - mert akkor az magolás, nem értelem, kivéve, ha tele van idézetekkel, de azokat meg nem kell megtanulni, ha nem színész vagy.
#5: Ez részben magyarázza, miért fos a mai közoktatás.
Egyébként egy tétel az egy óravázlat mondjuk. Az sem 20 oldal, áttekinthetetlen lenne, plusz a tanárnak sem lenne ideje odalapozgatni.
Szóval? Mi a következő trollérv?
Az elején azt mondtad, jegyzet. Aztán 1200 oldal. Most akkor melyik?
Ha jegyzet, az nem lehet 1200 oldal, se egy félévre összesen, se szigorlatra. Ha 1200 oldal könyv, akkor
vagy elolvasod és közben jegyzeteled
vagy elolvasod egyszer, lassan és közben memorizálod jegyzetelés nélkül
vagy elolvasod többször és közben fokozatoaan kialakula fejedben ehy lenyomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!