Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért szeretik annyian a...

Miért szeretik annyian a biológiát? Miért tanulnak olyan sokan biológiát?

Figyelt kérdés

Az a legnépszerűbb természettudományi ág, azt szeretik a legtöbben a természettudományi tantárgyakból. De miért? Én nem értem mi érdekeset látnak benne az emberek? Szerintem az a legunalmasabb, a fizika, kémia sokkal jobb a biológiánál az én véleményem szerint. (Pedig azokért sem vagyok annyira oda.)

Mi olyan izgalmas és érdekes abban, hogy az emberi testet vizsgálod, meg, hogy hogyan működik és azzal kapcsolatban tanulsz?

Akik szeretik a biológiát és a jövőben is azzal szeretnének foglalkozni mit szerettek annyira benne?

2020. ápr. 20. 19:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
10-es. Én ismertem vkit, aki egész életében a bodobácsokat kutatta. :-))
2020. ápr. 20. 20:44
 12/18 Fizikakedvelő ***** válasza:
#11: Zseniális!:D
2020. ápr. 20. 20:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem azért, mert ellentétben a többi természettudományos tárggyal, ez humánosabb, "tanulósabb", szóval nem kell annyit gondolkodni rajta.

Persze pl. kémiából is sokat kell magolni, pl. az egyes vegyületek előfordulását, reakciók észben tartását, ilyesmi, de mégis másfajta tanulás.

A biosztanulás gimiben meg abból állt, hogy megtanultam a jegyzetet.

Kémiából érteni is kell a dolgokat, nagyon mély összefüggés van a dolgok között, ezért kell az alapokat megtanulni.

Másfelől a biológia az élet tudománya, s ez sokakat vonzhat. A kémia az alapja, fizikai vonzata is van, de ezeket nem mindig kell érteni ahhoz, hogy pl. valamelyik szervrendszerről tudjunk beszélni.

Egy másik ötletem az, hogy a többi ttk-s terület sokkal inkább a probléma megoldáson alapul, mint a biosz (gimiben).

Fizikából, kémiából minden elméleti rész után jöttek a gyakorlati alkalmazások. A különböző, nyakatekert feladatok. Bioszból csupán a genetika témakörében voltak ilyen jellegű problémamegoldó feladatok.

2020. ápr. 20. 21:57
 14/18 anonim ***** válasza:
De azt hozzá tenném, hogy akit a biosz érdekel, azt érdekli valamilyen szinten a kémia is (konyít hozzá), mert van egy nagyon erős kötődés a kettő között, viszont nem egy emberrel találkoztam, aki a kémiáért odáig volt és vissza, de a bioszt meg rühellte éppen azért, mert száraznak, kiszámíthatónak találta.
2020. ápr. 20. 21:59
 15/18 Fizikakedvelő ***** válasza:
#13: Nagyon jól rátapintottál a lényegre. Sokaknak a biológia tényleg egy kalandos utazás, hiszen csak meg kell tanulni a megfelelő alapvetéseket és megérteni az esetleges összefüggéseket. Nincs azonban az "alkalmazási kényszer". Aki nem kíván továbbtanulni ilyen irányon, annak tényleg az egyedüli rossz élmény a biológiával kapcsolatban az unalom lehet.
2020. ápr. 20. 22:30
 16/18 anonim ***** válasza:
Igazából egyiket se szeretem a három közül, de tényleg a biosz a legegyszerűbb. Például ha dogát írunk, akkor a kémiát elő tudom hozni az emlékeimből hármasra, ha tanultam, ha nem. Biosz ugyan ez, csak mivel nincs meg benne az a összefüggés több minten megmarad, óra előtt átnézem párszor és már négyes vagy ötös lesz a dogám. Na és ott van a fizika. Én már kaptam úgy egyest fizikából, hogy megtanultam minden képletet és elméletet, jártam felkészítő tanárhoz, még puskát is írtam biztos ami biztos alapon.(nem buktam le) Szóval az összes becsületes és nem becsületes módszert bevetettem kb. És hanyas lett a dogám? Egyes, esetleg kettes alsó ponthatárral. Konkrétan úgy vagyok hármas belőle, hogy a tz jegyek húzzák fel, mert abba van elméleti kérdés, de a röpdogák nagyrésze nem kérdez megtalálható dolgokat, amivel legalább kettest kaphatok. Szóval a fizika ilyen van, nem értem, nem szeretem, de legalább lehúzza az átlagomat, ami miatt cseszegethetnek otthon és a koliba is.
2020. ápr. 21. 08:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Csak arról tudok nyilatkozni, hogy én miért szeretem.

A biológia csodálatos tudományág, főleg az evolúció, etológia, genetika és embertan része az ami nagyon érdekes. Középszinten nyilván lehet unalmas, de ha valaki mélyebben elmerül a tanulásában, akkor meglátja miért olyan csodálatos.

2020. ápr. 26. 08:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Sokan írják hogy azért szeretik a legtöbben a biológiát mert ez a legegyszerűbb és csak meg kell tanulni. Hát biológia bsc-sként ezt nem egészen így látom, főleg hogy a tárgyak nagy többsége elég erősen kémiára és fizikára is épül. A legtöbb tárgyat meg kell érteni ahhoz hogy tudd teljesíteni, több száz (gyarkan ezer+) oldalas anyagokat tárgyanként. (Persze vannak olyan tárgyat is, ami tényleg szinte csak magolás, a legtöbb rendszertan (állat, növény) ilyen, de még ott is meg kell látni az összefüggéseket az evolúciós trendekben)

Én személy szerint azért szeretem a biológiàt, mert nagyon sokrétű, szerintem az egyik legsokrétűbb tudományág. Sokan ezért is utálják még a szakon is, mert aki humán biosszal akar foglalkozni, nem feltétlenül akar megtanulni mindent is a növényekről, vagy akit a mikrobiológia érdekel, nem akar etológiát tanulni. Aki meg olyan kémiai beállítottságú nagyon megszenvedi a szerveskémiát, biokémiát, molekuláris biológiát, genetikát stb. Az élettan meg nagyon fizikás tárgy.

Engem személy szerint mindegyik része érdekel és ezért szeretem annyira a biológiát :)

(Bár nekem se feltétlenül megy minden tárgy ugyan olyan sikerességgel)

2020. máj. 27. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!